Nisan ayฤฑnda takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 0,7 artarak beklentilerin (yรผzde 3,1) oldukรงa altฤฑnda gerรงekleลti. Mevsim ve takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi ise bir รถnceki aya gรถre yรผzde 1,1 azaldฤฑ.
Sanayi รผretimi en son 2015 yฤฑlฤฑ Temmuz ayฤฑnda yรผzde 0,2 artmฤฑลtฤฑ.
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu’ndan (TรฤฐK) yapฤฑlan aรงฤฑklama ลu ลekilde;
Mevsim ve takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi bir รถnceki aya gรถre yรผzde 1,1 azaldฤฑ.
Sanayinin alt sektรถrleri (2010=100 temel yฤฑllฤฑ) incelendiฤinde, 2016 yฤฑlฤฑ Nisan ayฤฑnda bir รถnceki aya gรถre madencilik ve taลocakรงฤฑlฤฑฤฤฑ sektรถrรผ endeksi yรผzde 5,0 ve imalat sanayi sektรถrรผ endeksi yรผzde 1,3 azalฤฑrken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme รผretimi ve daฤฤฑtฤฑmฤฑ sektรถrรผ endeksi ise yรผzde 1,8 arttฤฑ.
Takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 0,7 arttฤฑ.
Sanayinin alt sektรถrleri (2010=100 temel yฤฑllฤฑ) incelendiฤinde, 2016 yฤฑlฤฑ Nisan ayฤฑnda bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre madencilik ve taลocakรงฤฑlฤฑฤฤฑ sektรถrรผ endeksi yรผzde 4,5 azalฤฑrken, imalat sanayi sektรถrรผ endeksi yรผzde 0,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme รผretimi ve daฤฤฑtฤฑmฤฑ sektรถrรผ endeksi yรผzde 3,5 arttฤฑ.







