Hรผrriyet gazetesi yazarฤฑ Jale รzgentรผrk, Davutoฤlu’nun gidiลinin ardฤฑndan iล dรผnyasฤฑnฤฑn beklemeye geรงtiฤini yazdฤฑ. ฤฐลte รzgentรผrk’รผn o yazฤฑsฤฑ;
ฤฐล dรผnyasฤฑ da sil baลtan!
Tรผrkiye’de bir sรผredir farklฤฑ bir siyasi kriz yaลanฤฑyor.
ฤฐktidar partisinin iรงinde olduฤu durum iรงin โkrizโ demek belki biraz aฤฤฑr olsa da sonuรง olarak Baลbakan ve hรผkรผmet deฤiลikliฤine neden olan aฤฤฑrlฤฑk derecesinde bir geliลme bu…
Ahmet Davutoฤluโnun Baลbakanlฤฑkโtan ลaลฤฑrtฤฑcฤฑ bir hamle ile uzaklaลtฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑn yarattฤฑฤฤฑ yeni dรถnem, Tรผrkiye iรงin de baลkanlฤฑk sistemine gidiลte รถnemli bir dรถnemeรง…
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan ile Baลbakan Ahmet Davutoฤlu arasฤฑnda bir gerilimin olduฤu biliniyordu ancak boyutlarฤฑ tahmin edilememiลti.
BEKLEME DรNEMฤฐ BAลLIYOR
Haziran seรงimlerinde koalisyon gerรงeฤini bir kez daha yaลayan seรงmen, kasฤฑm seรงimlerinde โAK Partiโye dรผnya krizi sฤฑrasฤฑnda istikrarlฤฑ bir hรผkรผmetimiz olsunโ diye tekrar รงoฤunluk oyunu vermiลti.
ลimdi yine bir bekleme dรถnemi baลlฤฑyor.Son geliลmelerden etkilenebilecek bir kesim de iล รงevreleri…
ฤฐล dรผnyasฤฑ ile Davutoฤlu kabinesinin bakanlarฤฑ arasฤฑnda son dรถnemde yoฤun bir ลekilde sรผrmekte olan uyumlu bir รงalฤฑลma iliลkisi ลekillenmekteydi.
Ciddi yatฤฑrฤฑm sorunlarฤฑ yaลayan, finansman sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑyla karลฤฑ karลฤฑya bulunan iล dรผnyasฤฑ dรผzenlenen toplantฤฑlar, ziyaretler ve turlarla dertlerini hรผkรผmete daha kolay iletebilir hale gelmiลti.
Geรงen hafta yaลanan sรผrpriz geliลmelerle birlikte iล dรผnyasฤฑnda yine bir merak baลladฤฑ, bir dizi soru yeniden zihinlere yerleลti.
Yeni geliลmelere iliลkin beklentilerini sorduฤum isimleri ben de saklฤฑ iล dรผnyasฤฑ temsilcileri baลlฤฑca ลu sorulara yanฤฑt arฤฑyor:
Baลbakan kim olacak? Ekonomi yรถnetimi deฤiลecek mi? Deฤiลecekse yeni bakanlar kim olacak? Yeni bakanlarla, yeni baลbakanla iล dรผnyasฤฑ arasฤฑnda yeniden nasฤฑl bir รงalฤฑลma ortamฤฑ yakalanacak? Kulislerde adaylar arasฤฑnda baลbakanlฤฑฤa en yakฤฑn isimler Bekir Bozdaฤ, Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuล ve Sรผleyman Soylu olarak sฤฑralanฤฑyor.
EN รNEMLฤฐ ฤฐSฤฐMLER
Yeni baลbakanla tabii hรผkรผmette de ciddi bir yenilenme bekleniyor.
Deฤiลmesi beklenen isimler arasฤฑnda Devlet Bakanฤฑ Mehmet ลimลek, Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Lรผtfรผ Elvan ve Gรผmrรผk ve Ticaret Bakanฤฑ Bรผlent Tรผfenkci sayฤฑlฤฑyor.
Bu isimler iล dรผnyasฤฑnฤฑn en rahat รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ isimlerdi.
ลimลek ise Ali Babacanโdan sonra teknik yaklaลฤฑmฤฑ ile ekonomi dรผnyasฤฑnฤฑn รถnem verdiฤi, uluslararasฤฑ finans รงevrelerinin de gรผven duyduฤu bir isim.
ฤฐล รงevrelerinde bundan sonrasฤฑnฤฑn nasฤฑl ilerleyeceฤi artฤฑk meรงhul.
Yapฤฑlan yorumlara gรถre zaten bir sรผredir beklemeye geรงmiล olan Ankara bรผrokrasisinde iลlerin yรผrรผmesi en azฤฑndan yeni tablo ortaya รงฤฑkana kadar biraz daha aฤฤฑrlaลabilir.
Tรผrkiye gerรงekten zor bir dรถnemden geรงiyor.
ฤฐhracat geriliyor, 2023 hedeflerini yakalamak zorlaลฤฑyor, turizm zorda…
Bรถyle bir ortamda Standart and Poorsโtan gelen gรถreceli de olsa olumlu haberle biraz ferahlayan iล dรผnyasฤฑnda neler yaลanacaฤฤฑnฤฑ รถnรผmรผzdeki aylarda izleyeceฤiz!







