Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

DanฤฑลŸmanlarฤฑn ‘iliลŸki’ kavgasฤฑ

ErdoฤŸan'ฤฑn baลŸdanฤฑลŸmanฤฑ Cemil Ertem'in Etyen Mahรงupyan aleyhine bir yazฤฑyฤฑ paylaลŸmasฤฑ sonrasฤฑ Mahรงupyan, Ertem ve YiฤŸit Bulut hakkฤฑnda ลŸok bir iddia ileri sรผrdรผ
DanฤฑลŸmanlarฤฑn 'iliลŸki' kavgasฤฑ Borsatek

Bir sรผre รถnce Ethem Sancakโ€™ฤฑn sahibi olduฤŸu AkลŸam gazetesinden kovulan BaลŸbakan Ahmet DavutoฤŸluโ€™nun eski baลŸdanฤฑลŸmanฤฑ Etyen Mahรงupyan, CumhurbaลŸkanฤฑ danฤฑลŸmanlarฤฑ Cemil Ertem ile YiฤŸit Bulut arasฤฑnda โ€œuygunsuz iliลŸkiโ€ olduฤŸunu iddia etti.

++ETYEN GERร‡EKTEN MAHร‡UP OLMUลž!

Etyen Mahรงupyan, yazฤฑsฤฑn gelen รงok sayฤฑda tepki รผzerine apar topar sitesinden kaldฤฑrdฤฑ. ร–zellikle iktidara yakฤฑn medya รงalฤฑลŸanlarฤฑndan Mahรงupyan’a sert tepkiler geldi.

Mahรงupyan, Serbestiyet isimli sitesinde yayฤฑnlanan yazฤฑsฤฑnda, โ€œBรถyle durumlarda bizim kรถลŸedeki eczacฤฑmฤฑza giderim. Halim selim bir adamdฤฑr. AฤŸzฤฑndan kรถtรผ sรถz รงฤฑkmaz. Hafฤฑza kaybฤฑnฤฑn zaten yรผzรผmden okunduฤŸunu sรถyledi. Hemen reรงete yazdฤฑโ€ ifadelerini kullandฤฑ ve ลŸรถyle devam etti:

โ€œBaลŸdanฤฑลŸman dรผnyasฤฑnฤฑ iyi tanฤฑyor. Lรขf arasฤฑnda Cemil Ertem adฤฑ geรงince โ€œo iliลŸki ne olduโ€ dedi. โ€œHangi iliลŸkiโ€ dedim. โ€œO ve รถteki arasฤฑndaki iliลŸkiโ€ dedi. Elim karฤฑncalanmaya baลŸlamฤฑลŸtฤฑ ama belli etmedim. โ€œBilmemโ€ dedim. โ€œUnutmuลŸunโ€ dedi, โ€œBaลŸdanฤฑลŸman dรผnyasฤฑnda herkes bilirโ€ฆ O ve รถteki arasฤฑnda uygunsuz iliลŸki varโ€ dedi. โ€œYalanโ€ diye baฤŸฤฑrdฤฑm! Hayretle baktฤฑ. โ€œNe olacak kiโ€ dedi, โ€œO yalansa bu da yalan, o doฤŸruysa bu da doฤŸruโ€ฆโ€

Mahรงupyan imasฤฑnฤฑ daha da sertleลŸtirerek โ€œKoca bir Cemil Ertemโ€ฆ Arkasฤฑnda koca bir YiฤŸit Bulut varโ€ฆ Kim bilir onun arkasฤฑnda kim varโ€ dedi. โ€œHรขลŸรขโ€ diye baฤŸฤฑrmฤฑลŸฤฑm! โ€œYiฤŸit Bulut รถyle arkasฤฑna birini alacak adam mฤฑ?โ€ ลžiลŸko bir sรผre dรผลŸรผnceye daldฤฑโ€ ifadelerini kullandฤฑ.

KarลŸฤฑlฤฑklฤฑ yazฤฑlar

Etyen Mahรงupyan, CumhurbaลŸkanฤฑ danฤฑลŸmanlarฤฑ Cemil Ertem ile YiฤŸit Bulut arasฤฑnda “uygunsuz iliลŸki” olduฤŸunu iddia ettiฤŸi yazฤฑsฤฑnฤฑ Ertem’in kendisi hakkฤฑnda “faiz lobisiyle iลŸ takipรงiliฤŸi” baลŸlฤฑฤŸฤฑyla yazฤฑlan bir kรถลŸe yazฤฑsฤฑnฤฑ paylaลŸmasฤฑ sonrasฤฑ yazmasฤฑ dikkat รงekti.

AkลŸam gazetesinden Kayahan Uygur, iki gรผn รถnce “Birkaรง dolar iรงin deฤŸer miydi Etyen Bey?” baลŸlฤฑklฤฑ bir yazฤฑ kaleme aldฤฑ. Yazฤฑda, geรงtiฤŸimiz ay BaลŸbakan Ahmet DavutoฤŸlu’nun danฤฑลŸmanlฤฑฤŸฤฑndan ayrฤฑlan Etyen Mahรงupyan’ฤฑ “faiz lobisiyle iลŸbirlikรงiliฤŸi” yapmakla suรงladฤฑ. CumhurbaลŸkanฤฑ Tayyip ErdoฤŸan’ฤฑn danฤฑลŸmanฤฑ Cemil Ertem de, Uygur’un yazฤฑsฤฑnฤฑ “Birkaรง dolar iรงin deฤŸer miydi Etyen bey’ diyerek Twitter hesabฤฑndan paylaลŸtฤฑ.

Kayahan Uygur’un havuz medyasฤฑ gazetelerinden AkลŸam’da yayฤฑnlanan yazฤฑsฤฑnda Etyen Mahรงupyan iรงin รถzetle ลŸรถyle deniyordu:

“Aslฤฑnda bir insanฤฑn iลŸ takipรงiliฤŸi yapmasฤฑ da ayฤฑp deฤŸildir. Sayฤฑn yazar pekรขlรข bir bรผro aรงฤฑp, โ€œMahรงupyan danฤฑลŸmanlฤฑkโ€ diye tabela asabilir, firmalara bedeliyle hizmet verebilir. Ama bir kรถลŸe yazarฤฑnฤฑn, kรถลŸesinden ve yazarlฤฑฤŸฤฑndan elde ettiฤŸi olanaklarฤฑ kullanarak faizcilere randevu ayarlamaya รงalฤฑลŸmasฤฑ nasฤฑl yorumlanabilir? Efendim, faizci deฤŸillermiลŸ de tahvil ve hisse senedi piyasasฤฑnda uzun vadeli iลŸlem yapan kiลŸi ve kurumlarmฤฑลŸโ€ฆ Kimse kimseyi aldatmasฤฑn, bu dolaลŸฤฑk ifadeler tabii ki faizcilikten baลŸka bir ลŸeye iลŸaret etmiyor.”

Cemil Ertem cevap verdi

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan’ฤฑn BaลŸdanฤฑลŸmanฤฑ Cemil Ertem, Milliyet’teki kรถลŸesinde YiฤŸit Bulut’la ‘uygunsuz iliลŸkisi’ olduฤŸunu iddia eden Etyen Mahรงupyan’a cevap verdi. Ertem, “Bir mรผddettir, รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑm kurumun da ismi geรงirilerek, ลŸahsฤฑma yรถnelik, artฤฑk meczup seviyesine dรผลŸmรผลŸ bir ลŸahsa hakarete varan yazฤฑlar yazdฤฑrฤฑlฤฑyor. Tabii ki ipe sapa gelmez bu yazฤฑlara cevap vermeyeceฤŸim. Ama gรผnรผmรผzรผn Faustโ€™larฤฑnฤฑn kullandฤฑฤŸฤฑ bu meczuplarฤฑ da tanฤฑyalฤฑm. Meczup olduฤŸunun farkฤฑna varana kadar ciddiye alabilirsiniz zira” dedi. 

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan’ฤฑn BaลŸdanฤฑลŸmanฤฑ Cemil Ertem’in Milliyet’te kaleme aldฤฑฤŸฤฑ ‘Faustโ€™un raconu…’ baลŸlฤฑklฤฑ yazฤฑsฤฑnฤฑn ilgili kฤฑsmฤฑ ลŸรถyle:

Bir mรผddettir, รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑm kurumun da ismi geรงirilerek, ลŸahsฤฑma yรถnelik, artฤฑk meczup seviyesine dรผลŸmรผลŸ bir ลŸahsa hakarete varan yazฤฑlar yazdฤฑrฤฑlฤฑyor. Tabii ki ipe sapa gelmez bu yazฤฑlara cevap vermeyeceฤŸim. Ama gรผnรผmรผzรผn Faustโ€™larฤฑnฤฑn kullandฤฑฤŸฤฑ bu meczuplarฤฑ da tanฤฑyalฤฑm. Meczup olduฤŸunun farkฤฑna varana kadar ciddiye alabilirsiniz zira.

ยปยป CEMฤฐL ERTEM’ฤฐN PAYLAลžTIฤžI YAZI 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.458846.46590.04%
EURO 53.243753.2557-0.1%
JAPON YENฤฐ 3.4743.4820.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.46157.4948-0.14%
STERLฤฐN 61.531761.54130.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85316.85540.13%
RUS RUBLESฤฐ 0.62010.6292-1.39%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4207.611.25%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6282.061.23%
GRAM ALTIN SERBEST P.6337.450.44%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)99.142.42%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)135900.000.59%
HAS ALTIN GRAM (TL)6250.651.23%
SPOT ALTIN KG (TL)134531.001.19%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42625.000.5%
GรœMรœลž/ONS ($)66.522.59%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64228.90 -0.0479%
Ethereum 1747.23 1.0099%
Tether USDt 1.00 0.0167%
BNB 592.74 0.5878%
Solana 73.67 -0.2859%
USDC 1.00 0.022%
XRP 1.14 -1.0291%
Dogecoin 0.08 0.5272%
Toncoin 1.66 -1.2378%
Cardano 0.16 -0.6757%
Shiba Inu 0.00 -0.3778%
Avalanche 6.26 -0.5548%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam