Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Mehmet ลimลek tarafฤฑndan aรงฤฑklanan 2016-2018 Orta Vadeli Programฤฑ’nฤฑ deฤerlendiren JP Morgan, hรผkรผmetin orta vadeli programฤฑnฤฑn agresif gรถrรผndรผฤรผnรผ bildirdi.
Bakan ลimลek’in bu programda da hรผkรผmetin mali disipline, yapฤฑsal reform programฤฑna ve dezenflasyon sรผrecine baฤlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn altฤฑnฤฑ รงizdiฤini belirten JP Morgan, ancak yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn mali performansฤฑn gรผรงlรผ olmaya devam ettiฤine dair verileri gรถrene, veriler enflasyonun yukarฤฑ gitmeye devam etmediฤini gรถsterene ve yapฤฑsal reform cephesinde ilerleme saฤlanana kadar ihtiyatlฤฑ olmaya devam edeceklerini vurguladฤฑ.
Tรผrk hรผkรผmetinin temel รถngรถrรผlerinde GSYH bรผyรผme oranฤฑnฤฑ 2015’te yรผzde 4,0’a, 2016’da yรผzde 4,5’e ve 2017-2018 dรถneminde yรผzde 5’e doฤru hฤฑzlanacaฤฤฑnฤฑn yer aldฤฑฤฤฑna dikkat รงeken JP Morgan, “Biz GSYH’nฤฑn 2015’te yรผzde 3,9 bรผyรผdรผฤรผnรผ ve 2016’da bรผyรผmenin yรผzde 3,5 olacaฤฤฑnฤฑ tahmin ediyoruz. Buna baktฤฑฤฤฑmฤฑzda hรผkรผmetin 2016 bรผyรผme hedefleri bir miktar fazla iyimser gรถrรผnรผyor, bununla birlikte hedefler tamamen gerรงekten uzak da deฤil” deฤerlendirmesini yaptฤฑ.
JP Morgan, hรผkรผmetin cari iลlemler aรงฤฑฤฤฑ/GSYH oranฤฑnฤฑn 2015’te yรผzde 4,4 ve 2016’da yรผzde 3,9 olacaฤฤฑ beklentisinin kendi tahminlerine paralel olduฤunu, net aรงฤฑk rakamฤฑnฤฑn รถnรผmรผzdeki aylarda petrol fiyatฤฑnฤฑn nerede sabitleneceฤine baฤlฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ da vurguladฤฑ.







