Askeri kaynaklar, Tรผrkiye’nin Irak’ฤฑn Musul kenti yakฤฑnlarฤฑndaki Baลika kampฤฑndaki askerlerinin bir bรถlรผmรผnรผn yapฤฑlan yeni dรผzenleme kapsamฤฑnda kuzeye doฤru intikal ettiฤini sรถyledi.
Bazฤฑ kaynaklar geรงen Cuma gรผnรผ Baลbakanlฤฑk tarafฤฑndan aรงฤฑklanan “yeni dรผzenleme”yi hatฤฑrlatarak bu รงerรงevede Baลika kampฤฑndaki Tรผrk askerlerinin bir bรถlรผmรผnรผn kuzeye doฤru intikal ettiฤini belirtti.
Tรผrkiye’nin รถnceki hafta Baลika kampฤฑna gรถnderdiฤi Tรผrk askerleri Baฤdat yรถnetiminin tepkisine neden olmuล, konuyla ilgili olarak MฤฐT mรผsteลarฤฑ Hakan Fidan ve Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ Mรผsteลarฤฑ Feridun Sinirlioฤlu Baฤdat’a giderek temaslarda bulunmuลtu.
Bu ziyaretin ardฤฑndan Baลbakanlฤฑk tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, “Baลika’daki kampa yรถnelik son dรถnemde yoฤunlaลan gรผvenlik riskleri nedeniyle artฤฑrฤฑlan koruma gรผcรผne mensup askeri personelin alandaki eฤitim ve gรผvenlik durumuna gรถre yeniden tanzimi hususu da Irak Hรผkรผmeti’nin hassasiyeti dikkate alฤฑnarak kararlaลtฤฑrฤฑlmฤฑลtฤฑr” denilmiลti.
Ancak bu aรงฤฑklamaya raฤmen Baฤdat yรถnetimi konuyu Birleลmiล Milletler Gรผvenlik Konseyi’nin gรผndemine getirmeye karar vermiลti.







