AK Parti Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Parti Sรถzcรผsรผ รmer รelik, partilerinin TBMM Baลkanฤฑ adayฤฑnฤฑn ฤฐstanbul Milletvekili ฤฐsmail Kahraman olduฤunu aรงฤฑkladฤฑ.
รelik, Genel Baลkan ve Baลbakan Ahmet Davutoฤlu baลkanlฤฑฤฤฑnda AK Parti Genel Merkezi’nde gerรงekleลtirilen Merkez Yรผrรผtme Kurulu (MYK) toplantฤฑsฤฑnฤฑn ardฤฑndan gazetecilere aรงฤฑklamalarda bulundu.
Baลbakan Ahmet Davutoฤlu’nun milletvekilleriyle yaptฤฑฤฤฑ toplantฤฑda TBMM Baลkanlฤฑฤฤฑ sรผreci iรงin bir geniล istiลare yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ anฤฑmsatan รelik, “Bu istiลare รงerรงevesinde milletvekillerimizin gรถrรผลleri alฤฑndฤฑ. Herkes hรผr biรงimde gรถrรผลรผnรผ ifade etti, bir deฤerlendirme yapฤฑldฤฑ. Arkasฤฑndan o oylamanฤฑn sonuรงlarฤฑ, bugรผn MYKโya getirildi. MYKโda bir deฤerlendirme yapฤฑldฤฑ” diye konuลtu.
“Yapฤฑlan istiลareler sonucunda Sayฤฑn ฤฐsmail Kahramanโฤฑn, AK Parti’nin Meclis Baลkanฤฑ adayฤฑ olarak belirlenmesine karar verildi” diyen รelik, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Bu รงerรงevede Sayฤฑn ฤฐsmail Kahraman’a AK Parti grubunun teveccรผhรผnรผ kazandฤฑฤฤฑ iรงin tebriklerimizi sunuyoruz. Grubumuzda aynฤฑ ลekilde bu oylama sฤฑrasฤฑnda baลka arkadaลlarฤฑmฤฑza yรถnelik de ilgi olmuลtur. O arkadaลlarฤฑmฤฑzฤฑn isimlerini zikretmeyeceฤim ama serbest deฤerlendirme sonucunda baลka arkadaลlarฤฑmฤฑzla deฤerlendirmeye gitmiลlerdir, onlarฤฑ da tebrik ediyoruz. Bunda Sayฤฑn ฤฐsmail Kahraman hem aldฤฑฤฤฑ oy itibarฤฑyla hem iรง deฤerlendirmemiz sonucunda hem de MYK’da yapฤฑlan istiลare sonucunda AK Parti’nin Meclis Baลkan adayฤฑ olmuลtur. Kendisine yรถnelen bu teveccรผhten dolayฤฑ kendisini tebrik ediyoruz. Bu seรงimde baลarฤฑlar diliyoruz.”







