Rusya, ABD’nin yeni yaptฤฑrฤฑmlar uygulamasฤฑ halinde karลฤฑlฤฑk verecek. Rusya Dฤฑลiลleri Bakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Sergei Ryabkov, ABD’nin Rusya’ya karลฤฑ yeni yaptฤฑrฤฑmlar uygulamaya sokmasฤฑ halinde Moskova’nฤฑn bunlara karลฤฑlฤฑk vereceฤini sรถyledi.
ABD’de Kongre’nin Rusya silah ลirketlerine ve รผlkenin yรผksek teknoloji gereken petrol projelerine yatฤฑrฤฑm yapanlara karลฤฑ yeni yaptฤฑrฤฑmlar hazฤฑrladฤฑฤฤฑ haberlerini deฤerlendiren Ryabkov, “Atฤฑlacak adฤฑmlarฤฑ yanฤฑtsฤฑz bฤฑrakmayacaฤฤฑz” diye konuลtu.
Ukrayna kolonileลiyor
รte yandan Rusya Baลbakanฤฑ Dmitri Medvedev, AB’nin Ukrayna’ya karลฤฑ politikasฤฑnฤฑ bir ‘dikte’ olarak tanฤฑmlardak, AB’nin Kiev ile iลbirliฤini รผzerine inลaa etmek istediฤi prensipleri ise “yeni-kolonileลme” olarak adlandฤฑrdฤฑ. Medvedev yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “AB’nin Ukrayna’ya karลฤฑ ekonomik iลbirliฤi yaklaลฤฑmฤฑnฤฑn ลartlarlarฤฑ daha รงok yeni-kolonileลmeye benziyor” diye konuลtu.







