Borsa ฤฐstanbul’da iลlem gรถren pay piyasalarฤฑ ilk seansta รถnceki kapanฤฑลa gรถre ortalama yรผzde 0,33 deฤer kaybederken toplam iลlem hacmi 1,7 milyar lira oldu. ฤฐlk seansta bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,71, holding endeksi yรผzde 0,12 dรผลรผล kaydederken, yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en fazla kazandฤฑran sektรถr endeksi ise yรผzde 1,20 ile “finansal kiralama, faktoring” oldu.
Gรผne yรผkseliลle baลlayan BIST 100 endeksi, en yรผksek 79.575,60 puanฤฑ gรถrdรผkten sonra dรผลรผลe geรงerek 78.369,06 puana kadar geriledi. Analistler, รถzellikle banka paylarฤฑnda dรผn kapanฤฑลa yakฤฑn baลlayan satฤฑล baskฤฑsฤฑnฤฑn bugรผn ilk seansta da devam ettiฤine dikkati รงekerek, endeksin 78.800 puanฤฑn altฤฑnda kalmasฤฑ durumunda 77.500 desteฤinin gรผndeme gelebileceฤini tahmin etti.
รฤleden sonra Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) faiz kararฤฑ ve Baลkan Mario Draghi’nin aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn takip edileceฤini belirten analistler, ABD’de de yarฤฑnki tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam verisi รถncesi saat 15.30’da aรงฤฑklanacak haftalฤฑk iลsizlik baลvurularฤฑnฤฑn izleneceฤini kaydediyor.







