Halk Yatฤฑrฤฑm Tรผrk Telekom hisseleri iรงin 7 lira hedef fiyat ile “EKLE” tavsiyesi verdi. T. Telekom dรผn kapanฤฑลฤฑnฤฑ 6.21 liradan yapmฤฑลtฤฑ
Halk Yatฤฑrฤฑm konu ile ilgili raporunda ลu deฤerlendirmeleri yaptฤฑ:
“TTKOM iรงin 7,00 TL hedef fiyat ile โEKLEโ tavsiyemizi sรผrdรผrรผyoruz. Tรผrk Telekomโun 3ร14 dรถnemine iliลkin aรงฤฑklamฤฑล olduฤu finansal sonuรงlar, piyasa beklentilerinin hafif รผzerinde gerรงekleลirken, รถnemli kalemlerde iyileลmeler gรถzlemliyoruz. Mobil tarafta artan abone sayฤฑsฤฑ ve bu รงeyrekte ara baฤlantฤฑ รผcretlerindeki dรผลรผลรผn etkisinin kaybolmasฤฑ nedeniyle bรผyรผmenin hฤฑz kazandฤฑฤฤฑnฤฑ izliyoruz. รzellikle Avea tarafฤฑnda gรผรงlรผ bรผyรผme ve devam eden gรผรงlรผ abone kazanฤฑmlarฤฑnฤฑn รถnรผmรผzdeki dรถnemde iyileลmenin devam edebileceฤine yรถnelik olumlu sinyaller verdiฤini sรถyleyebiliriz. Avea 224 bin abonenin numara taลฤฑma ile geldiฤi 3. รงeyrekte 447 bin adet yeni abone elde ederken, yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda yaklaลฤฑk 1,25 milyon net abone kazancฤฑ gerรงekleลmiลti. Geรงen yฤฑl aynฤฑ รงeyrekte %44 olan faturalฤฑ abone oranฤฑ %47 seviyesine yรผkselirken, abone kayฤฑp oranฤฑnฤฑn aynฤฑ dรถnemde %12โlerden %9โa indiฤi gรถzleniyor. ADSL tarafฤฑnda ikinci รงeyrekte 18 bin olan abone kazancฤฑ รผรงรผncรผ รงeyrekte 87 bin olarak gerรงekleลti.
Diฤer taraftan, son dรถnemde ikincil halka arz beklentisi, hisse fiyatฤฑnda baskฤฑ yaratmaya devam edebilir. TTKOMโun tahmini deฤerini, ฤฐndirgenmiล Nakit Akฤฑmlarฤฑ yรถntemi ve Yurtdฤฑลฤฑ Benzer Piyasa รarpanlarฤฑ yรถntemlerine gรถre aฤฤฑrlฤฑklandฤฑrarak (%70 ฤฐNA, %30 Piyasa รarpanlarฤฑ) 24,5 milyar TL olarak hesaplamaktayฤฑz. TTKOM hisse senetleri, bulduฤumuz hedef piyasa deฤerine gรถre %13 oranฤฑnda iskontolu iลlem gรถrmektedir. Bu nedenle, TTKOM iรงin daha รถnce verdiฤimiz hisse baลฤฑ 7,00 TL hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ koruyor ve โEKLEโ tavsiyemizi sรผrdรผrรผyoruz.”







