ฤฐsrail ile Hamas arasฤฑnda Gazze’de yaลanan รงatฤฑลmalarฤฑn Orta Doฤu’ya yayฤฑlacak bir รงatฤฑลmaya dรถnรผลeceฤi endiลelerinin yatฤฑลmaya baลlamasฤฑ ve ABD ile Avrupa’da ลirketlerin bu hafta aรงฤฑklayacaklarฤฑ 3’ncรผ รงeyrek mali sonuรงlarฤฑna iliลkin beklentiler endeksleri yukarฤฑ รงekiyor.
Bu sabah, vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yรผzde 0,15, S&P 500 vadeli endeksi yรผzde 0,24 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yรผzde 0,26 artฤฑda.
S&P 500‘de yer alan ลirketlerin yรผzde 30’u bu hafta mali sonuรงlarฤฑnฤฑ duyuracaklar.
Avrupa’da da FTSE 100 vadeli endeksi yรผzde 0.03, FDAX yรผzde 0,14 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yรผzde 0,22 yukarฤฑda.
Carson Group baล piyasa stratejisti Ryan Detrick, “Umarฤฑm ekonomide ve ileriye dรถnรผk olarak gรถrdรผklerinde olumlu bir gรผรง gรถrmeye devam edeceฤiz. Manลetler elbette korkutucu. Ancak bizim iรงin temeller oldukรงa gรผรงlรผ. Hala beklenenden daha iyi bir kazanรง sezonu gรถreceฤiz” dedi.
Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar ayrฤฑca Perลembe gรผnรผ aรงฤฑklanacak ABD gayrisafi yurtiรงi hasฤฑlasฤฑ dahil olmak รผzere bu hafta aรงฤฑklanacak รถnemli ekonomik verilere hazฤฑrlanฤฑyor. Enflasyon รถlรงรผtรผ olan kiลisel tรผketim harcamalarฤฑ ise Cuma gรผnรผ aรงฤฑklanacak. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, bu raporlarฤฑn beklenenden daha gรผรงlรผ รงฤฑkmasฤฑ halinde, bu yฤฑl baลka bir faiz artฤฑลฤฑnฤฑn tamamen masadan kalkmayabileceฤini deฤerlendiriyorlar.







