รinli teknoloji ลirketi Xiaomi, Perลembe gรผnรผ merakla beklenen YU7 elektrikli spor aracฤฑnฤฑ ve ลirketin geliลtirdiฤi yeni mobil รงip ile diฤer รผrรผnlerini piyasaya sรผrecek. Analistler, YU7โnin, รinโin en bรผyรผk otomobil pazarฤฑnda Teslaโnฤฑn Model Yโsine rakip olarak konumlanacaฤฤฑnฤฑ belirtiyor.
Geรงen ay ลanghay Otomobil Fuarฤฑโnda YU7โyi sergilemeyen Xiaomi, hayranlarฤฑnฤฑ hayal kฤฑrฤฑklฤฑฤฤฑna uฤratmฤฑลtฤฑ. ลirketin kurucusu ve CEOโsu Lei Jun, sosyal medya platformu Weibo รผzerinden YU7โnin yanฤฑ sฤฑra Xring O1 mobil รงip ve Xiaomi 15S Pro akฤฑllฤฑ telefonun da lansmanฤฑnฤฑn yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Xiaomi SU7 ile Tesla’yฤฑ geรงti

Xiaomi, 15 yฤฑl boyunca akฤฑllฤฑ telefon ve ev aletleri alanฤฑnda faaliyet gรถsterdikten sonra geรงen yฤฑl SU7 sedan modelini piyasaya sรผrerek elektrikli araรง sektรถrรผne adฤฑm attฤฑ.
Aralฤฑk ayฤฑndan itibaren SU7, Teslaโnฤฑn Model 3 modelinden daha yรผksek aylฤฑk satฤฑล rakamlarฤฑna ulaลtฤฑ. Ancak Mart ayฤฑnda SU7โnin karฤฑลtฤฑฤฤฑ รถlรผmcรผl kazanฤฑn ardฤฑndan ลirketin sipariลlerinde dรผลรผล yaลandฤฑ.
Xiaomi’nin รถzel tasarฤฑm รงipleri

Huawei ve Apple gibi rakipler, kendi รถzel tasarฤฑm รงiplerini geliลtirerek รinโdeki akฤฑllฤฑ telefon pazarฤฑnda rekabeti artฤฑrฤฑyor. Lei Jun, Xiaomiโnin Xring O1 mobil รงipini geliลtirmek iรงin 13,5 milyar yuan (1,87 milyar dolar) yatฤฑrฤฑm yaptฤฑฤฤฑnฤฑ ve 2025โten itibaren en az 50 milyar yuan daha yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ planladฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Xiaomi, 2014 yฤฑlฤฑnda รงip tasarฤฑmฤฑna baลladฤฑ ve 2017 yฤฑlฤฑnda ilk mobil iลlemcisi Pengpai S1โi piyasaya sรผrdรผ. Bu iลlemci, Xiaomi 5C akฤฑllฤฑ telefonda kullanฤฑldฤฑ. Lei Jun, ลirketin รงeลitli zorluklardan sonra 2021 yฤฑlฤฑnda รงip geliลtirme รงalฤฑลmalarฤฑnฤฑ yeniden hฤฑzlandฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Lei Jun, โXiaomi her zaman bir รงip hayali kurdu รงรผnkรผ bรผyรผk bir donanฤฑm teknolojisi ลirketi olmak iรงin รงipler aลฤฑlmasฤฑ gereken bir zirvedir. Kesinlikle elimizden gelenin en iyisini yapacaฤฤฑz,โ dedi.







