Kรผresel petrol piyasalarฤฑ haftaya sert bir dรผลรผลle baลladฤฑ. ฤฐranโฤฑn ABD รผslerine yรถnelik fรผze saldฤฑrฤฑsฤฑnฤฑn etkisiz kalmasฤฑ ve รถnceden uyarฤฑ yapฤฑlmasฤฑ, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ rahatlatarak piyasalardaki savaล endiลesini azalttฤฑ.

ฤฐran ABD รผssรผnรผ vurdu, petrol fiyatlarฤฑ รงakฤฑldฤฑ
Pazar gecesi, ฤฐranโฤฑn olasฤฑ misilleme adฤฑmlarฤฑyla Orta Doฤuโdaki enerji altyapฤฑsฤฑnฤฑn hedef alฤฑnabileceฤi korkusuyla hฤฑzla yรผkselen siyah altฤฑn fiyatlarฤฑ, pazartesi gรผnรผ gelen haberlerle yรถn deฤiลtirdi. Katarโdaki ABD รผssรผne yรถnelik saldฤฑrฤฑnฤฑn รถnceden haber verildiฤi ve herhangi bir can kaybฤฑnฤฑn yaลanmadฤฑฤฤฑ bildirildi. Fรผzelerin engellenmesi, tansiyonun dรผลmesine yol aรงtฤฑ.
Bu geliลmelerin ardฤฑndan ABD tipi ham petrol fiyatฤฑ yรผzde 7,2 deฤer kaybederek varil baลฤฑna 68,51 dolara geriledi. Bu, nisan baลฤฑndan bu yana yaลanan en sert gรผnlรผk kayฤฑp olarak kayda geรงti ve son รผรง yฤฑlฤฑn en olumsuz seanslarฤฑndan biri oldu. Pazar gecesi 78,40 dolara kadar รงฤฑkan fiyatlar, sadece birkaรง saat iรงinde yaklaลฤฑk 10 dolarlฤฑk dรผลรผล yaลadฤฑ.

Enerji piyasasฤฑndaki bu sert gevลeme, Wall Streetโi de etkiledi. Petroldeki gerilemenin enflasyon รผzerindeki baskฤฑyฤฑ azaltacaฤฤฑ beklentisiyle ABD borsalarฤฑ yรผkseliลe geรงti. Uzmanlar, tansiyonun kontrol altฤฑnda kalmasฤฑnฤฑn piyasalarda kฤฑsa vadeli bir rahatlama saฤladฤฑฤฤฑna dikkat รงekiyor.







