Deniz Yatฤฑrฤฑm, ULKER-รlker iรงin hedef fiyatฤฑnฤฑ 171,93 TL’den 174,1 TL’ye yรผkseltti, tavsiyesini “al” olarak korudu. Raporda ลu satฤฑrlara yer verildi:
รlker Biskรผviโnin gerรงekleลtirdiฤi 2ร25 sonuรงlarฤฑna iliลkin telekonferanstan
derlediฤimiz รถnemli notlar aลaฤฤฑda yer almaktadฤฑr.
ULKER: Azalan hacim rakamฤฑna raฤmen satฤฑล geliri yรผkseldi
โ Toplam atฤฑลtฤฑrmalฤฑk hacmi; 2ร25โte %5,5 artฤฑล, 1Y25 dรถneminde %2,6 dรผลรผล gรถstermiลtir. Azalan hacim rakamฤฑna raฤmen satฤฑล geliri, 1Y25 dรถneminde %4,6 artmฤฑลtฤฑr. Satฤฑล geliri, her bรถlgede bรผyรผme gรถstererek, 1Y25 dรถneminde 51.640 milyon TLโye ulaลmฤฑลtฤฑr.

โ 2ร25 dรถneminde FAVรK yฤฑllฤฑk bazda %15 azalฤฑลla 3.372 milyon TL seviyesinde, FAVรK marjฤฑ รงeyreksel bazda 4,5 puan azalฤฑลla %14,6 seviyesinde gerรงekleลmiลtir. 1Y25 dรถneminde ise FAVรK %7 azalฤฑล gรถstermiลtir. FAVรKโteki azalฤฑลta yรผksek girdi. maliyetlerinin etkili olduฤu ifade edilmiลtir.
Orta Doฤu bรถlgesi ve Tรผrkiyeโden ihracat, FAVรK daralmasฤฑnฤฑn en yรผksek olduฤu alanlar olarak dikkat รงekmektedir. Tรผrkiyeโden gerรงekleลen ihracatta gerรงekleลen FAVรK daralmasฤฑnda enflasyon ve kur korelasyonunun; Orta Doฤu bรถlgesinde ise yรผksek girdi ve enerji maliyetlerinin neden olduฤu aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑr.

โ Gelen sorular รผzerine, yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda FAVรKโรผn; artan rekabet, kakao etkisi ve mevsimsellik nedeniyle zayฤฑflama gรถsterdiฤi, yฤฑlฤฑn ikinci yarฤฑsฤฑnda ise FAVรK marjฤฑnฤฑn ikinci รงeyrekten iyi olmasฤฑnฤฑ beklediklerini ifade ettiler.
โ Net iลletme sermayesi gรผn sayฤฑsฤฑ 6A24โte 95 iken 6A25โte 132 gรผne รงฤฑkmฤฑลtฤฑr. ลirket, sevkiyatlarฤฑn 2ร25 dรถnemine birikmesi dolayฤฑsฤฑyla stoklarda artฤฑล olduฤunu bu etkinin 3.ve 4 รงeyrekte normalleลeceฤini belirtirken, alacaklar tarafฤฑnda da yฤฑlฤฑn geri kalanฤฑnda normalleลme olmasฤฑnฤฑ beklediklerini sรถylediler.


โ ลirket, J.P. Morganโฤฑn lider banka olduฤu yeni bir sendikasyon kredisi baลlattฤฑlarฤฑnฤฑ, detaylarฤฑnฤฑn yakฤฑnda paylaลฤฑlacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
โ ลirketโin kovenant baz net borรง/FAVรK rasyosu 1,24x olarak gerรงekleลmiลtir (2024: 1,08x). ลirket, net borรง/FAVรK rasyosunun, sektรถr ortalamasฤฑna gรถre saฤlฤฑklฤฑ olduฤunu ifade etti.
โ ลirket, 2025 yฤฑl sonuna ait beklentilerini korumaya devam etti. Konsolide ciro beklentisi %3 (+/-1) bรผyรผme yรถnรผnde iken FAVรK marjฤฑ beklentisi %17,5 (+/-%0,5) seviyesindedir.
โ Genel deฤerlendirme: ฤฐkinci รงeyrek finansallarฤฑ ardฤฑndan makro tahminlerimizde yaptฤฑฤฤฑmฤฑz deฤiลikler modelimizde yukarฤฑ yรถnlรผ potansiyel oluลtururken, artan borรง pozisyonunun bu etkiyi sฤฑnฤฑrlandฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ gรถrmekteyiz. Makro tahminlerimiz ve net borรง pozisyonunu modelimize yansฤฑtmamฤฑz neticesinde รlker iรงin 12-aylฤฑk hedef fiyatฤฑmฤฑzฤฑ 171,93 TLโden 174,10 TLโye revize ediyor, รถnerimizi ise AL olarak sรผrdรผrรผyoruz.
Modelimizi kฤฑsaca รถzetleyecek olursak:
โข 107 milyon TL olan satฤฑล geliri ve %17,8 FAVรK marjฤฑyla 19 milyar TL
beklentimizi koruyoruz.
โข 11 milyar TL olan net kar beklentimizi ise zayฤฑf gelen 2ร25 finansallarฤฑ
ardฤฑndan 8,3 milyar TL seviyesine revize ediyoruz.
โ Hisse, yฤฑl baลฤฑndan itibaren BIST 100 Endeksiโnin %6 gerisinde performans gรถstermiลtir. Geriye dรถnรผk verilere gรถre hisse 6,0x F/K ve 4,6x FD/FAVรK รงarpanlarฤฑyla iลlem gรถrmektedir. 2025 tahminlerimize gรถre ULKER hissesi 5,1x F/K ve 4,3x FD/FAVรK รงarpanฤฑ ile iลlem gรถrmektedir.







