BORSATEK.COM – Borsa İstanbul‘da BİST 100 endeksi tedirgin başladığı haftanın ilk işlem gününü sert yükseliş ile tamamladı.
BİST 100 endeksi 2 Eylül 2025’te CHP İstanbul İl Yönetimi’ne kayyım atanmasının ardından ilk kez 11 bini gördü ve gün sonu kapanışını bu seviyenin üstünde yaptı.
Endeks günü 11.000,26 puandan kapatırken hisse senetleri yüzde 6.06 oranında değer kazandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ilgili mahkeme kararının piyasalarda olumlu hava yaratmasının endeksteki etkisinin yanı sıra işlem hacmi de 278 milyar TL ile oldukça yüksek seviyede gerçekleşti.
BİST 100’de CHP ile ilgili kararın etkisi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve birleştirilen davanın beşinci duruşması, bugün görüldü. Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi, duruşmayı 24 Ekim saat 10.00’a erteledi.
Yargı kararının ardından TL yabancı para birimleri karşısında değer kazanırken faizler küçük çaplı düşüş gerçekleşti. Piyasalardaki en sert tepki ise Borsa İstanbul’da görüldü. Güne ekside başlayan ve karar öncesi cuma günü kapanışına yakın hareket eden endekste alımlar hızla arttı. Banka hisselerindeki belirgin artışın genele yayılması ile birlikte endeks 11 bin 8 puanı gördükten sonra kapanışını da 11 bin puan üstünde yaptı.
En çok alım yapan kurumlar
Borsa İstanbul’da endeksin yeniden 11 bin psikolojik direncini geçişinde en çok işlem yapan kurumlar Yapı Kredi Yatırım, Bank of America ve İş Yatırım oldu.








