ABD hisse senedi piyasalarฤฑ Cuma gรผnรผne hafif alฤฑcฤฑlฤฑ bir baลlangฤฑรง yaptฤฑ; Dow Jones Sanayi Ortalamasฤฑ aรงฤฑlฤฑลta yรผzde 0,2’nin รผzerinde deฤer kazandฤฑ. S&P 500 ve teknoloji aฤฤฑrlฤฑklฤฑ Nasdaq Bileลik Endeksi de yรผzde 0,1’in รผzerinde artฤฑลlar kaydetti. Piyasalar, Perลembe gรผnรผ yaลanan geri รงekilmenin ardฤฑndan toparlanma sinyali verse de, haftalฤฑk bazda karฤฑลฤฑk bir tablo รงiziyor.
Dow Jones’un haftayฤฑ kayฤฑpla tamamlamasฤฑ beklenirken, S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin haftayฤฑ kรผรงรผk kazanรงlarla kapatmaya hazฤฑrlandฤฑฤฤฑ gรถrรผlรผyor. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar, 10. gรผnรผne giren federal hรผkรผmetin kapalฤฑlฤฑk durumu ve yaklaลan bilanรงo sezonu arasฤฑndaki dengeyi bulmaya รงalฤฑลฤฑyor.
Dow Jones ve Piyasalarฤฑ Etkileyen Geliลmeler

Piyasalar, hafta boyunca yapay zeka talebine iliลkin iyimserlik ile ABD hรผkรผmetinin kapanmasฤฑnฤฑn yarattฤฑฤฤฑ endiลeler arasฤฑnda yรถn bulmakta zorlandฤฑ. Hรผkรผmetin kapalฤฑ kalmaya devam etmesi, Wall Street ve Federal Rezerv‘in yakฤฑndan takip ettiฤi resmi ekonomik verilerin aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑ geciktirerek yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ “veri aรงlฤฑฤฤฑ” iรงinde bฤฑraktฤฑ.
Ancak siyasi cepheden gelen bazฤฑ haberler, รงฤฑkmazฤฑn sona erebileceฤine dair umutlarฤฑ artฤฑrdฤฑ. Cumhuriyetรงilerin kendi iรงlerindeki kararlฤฑlฤฑkta รงatlaklar ortaya รงฤฑkmaya baลladฤฑฤฤฑ yรถnรผndeki haberler, piyasalardaki olumsuz havayฤฑ bir miktar daฤฤฑttฤฑ.
Bloomberg’in haberine gรถre, รalฤฑลma ฤฐstatistikleri Bรผrosu’nun, kilit bir enflasyon gรถstergesi olan Tรผketici Fiyat Endeksi’nin Eylรผl ayฤฑ verilerini hazฤฑrlamak รผzere izinli personelini geri รงaฤฤฑrmasฤฑ da olumlu bir geliลme olarak kaydedildi.
Hisse ve Emtia Piyasalarฤฑnda รne รฤฑkanlar

Hisse bazฤฑnda, Nvidia’nฤฑn (NVDA) deฤer kazanmasฤฑ, endekslerin daha derin bir dรผลรผล yaลamasฤฑnฤฑ engelledi. Yapay zeka sektรถrรผnรผn รถncรผsรผ Applied Digital’ฤฑn (APLD) รงeyreklik gelirinde artฤฑล bildirmesinin ardฤฑndan hisselerinin yรผzde 30’luk bir sฤฑรงrama yaลamasฤฑ, yapay zeka talebine yรถnelik iyimserliฤi gรผรงlendirdi.
Emtia piyasasฤฑnda ise altฤฑn (GC=F), sabah saatlerindeki dรผลรผลten toparlanarak ons baลฤฑna 4.000 dolarฤฑn รผzerine รงฤฑktฤฑ. Gรผmรผล (SI=F) de gรผvenli liman talebiyle yรผkseliลini sรผrdรผrdรผ.
Dow Jones’un Veri Gรผndemi ve Bilanรงo Sezonu Beklentileri

Resmi veri akฤฑลฤฑnฤฑn zayฤฑf olduฤu ortamda, รถzel veriler daha fazla รถnem kazandฤฑ. Cuma sabahฤฑ aรงฤฑklanacak olan Michigan รniversitesi’nin Ekim ayฤฑ tรผketici gรผven endeksi verileri, yatฤฑrฤฑmcฤฑlar tarafฤฑndan yakฤฑndan takip edilecek.
Piyasalar artฤฑk, รถnรผmรผzdeki hafta JPMorgan (JPM) ve Citigroup (C) gibi bรผyรผk bankalarฤฑn sonuรงlarฤฑyla baลlayacak olan รผรงรผncรผ รงeyrek bilanรงo sezonuna odaklanmฤฑล durumda. Analistler, gรผmrรผk vergilerinin รงeyrek gelirlerini olumsuz etkileyeceฤi รถngรถrรผsรผyle, genel olarak daha zayฤฑf bir performans bekliyor.







