BORSATEK.COM – Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi iyi başladığı günü yine kayıpla tamamladı.
Endeks 5 işlem günü üst üste değer yitirdikten sonra dün sürpriz şekilde yüzde 1.5 civarında yükselişle kapanmıştı. TCMB Başkanı’nın dün gece Washington’da yaptığı açıklamalar ve yine bugün yapılan 5G ihalesinin pozitif etkisiyle güne yükselişle başlayan BIST 100, 10,562 puana kadar yükselmesine rağmen burada tutunamadı.
Günün ilk yarısında, 5G ihalesine giren ve hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Türk Telekom (TTKOM) ile Turkcell (TCELL) hisseleri ile bazı banka hisselerindeki primin ikinci yarıda kar satışlarına dönüşmesi ile endeks hızla geriledi ve 93.70 puanlık kayıpla 10,370.78 puandan kapanış yaptı.
Hisse senetleri ortalama yüzde 0.90 oranında değer yitirirken BIST 100 hisselerinin işlem miktarı 130 milyar TL seviyesinde oldu
BIST 100’e yön veren hisseler
Haftayı kayıpla tamamlamaya hazırlanan endekste bugünkü 94 puanlık kayba en fazla katkı sağlayan hisseler Aselsan ve Türk Havayolları hisseleri oldu. Endeks üstünde en çok negatif etki yaratan ilk 5 hisse toplam kaypın yüzde 50’sinden fazlasını oluşturdu

Endeks üstünde pozitif katkı sağlayan hisseler sıralamasında ilk sırayı Akbank aldı. Bankacılık hisseleri değer kaybederken bu hissedeki değer artışı dikkat çekti.

Günün en çok işlem yapan aracı kurumu 59.50 milyar TL Yapı Kredi Yatırım olurken onu 50.29 milyar TL ile Bank of America ve 45.92 milyar TL ile İş Yatırım izledi.








