Ak Yatırım, MAVI-Mavi için hedef fiyatını 65 TL, tavsiyesini endeks üstü getiri olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:
Mavi, 3C25’te 1.006mn TL net kâr açıkladı; bu rakam 1 milyar TL olan tahminimizle uyumlu, TMS29 sonrası 814mn TL olan piyasa beklentisinin ise üzerindedir. 12,2 milyar TL gelir beklentilerle uyumlu gerçekleşirken, FAVÖK piyasa beklentisinin %12 üzerinde geldi. Tahminimizin üzerinde gerçekleşen FAVÖK’ün daha yüksek amortisman gideri ve vergi giderleriyle dengelendiğini not ediyoruz. Sonuçlara piyasa tepkisinin nötr olmasını bekliyoruz.

Net satışlar 3C25’te yıllık bazda %1 daralarak, 2ç25’teki %-4 ve 1ç25’teki %-14’e kıyasla daha yavaş bir daralma ivmesine işaret etti. Toplam gelirlerin %65’ini oluşturan Türkiye perakende gelirleri yıllık bazda yatay seyretti (benzer mağaza satışları-%3,2; sepet büyüklüğü +%2,2; fatura sayısı -%5,3). Türkiye toptan gelirleri (pay %18) yıllık bazda %1 daraldı. Uluslararası gelirler (pay %10) USD bazında yıllık %3 geriledi.

Net satışlardaki hafif düşüşe rağmen, FAVÖK 2,7 milyar TL’ye yükselerek yıllık bazda %13 arttı ve marj 280 baz puan iyileşerek %22 oldu. Uygulanan faiz oranı ve UFRS-16 etkisinden arındırılmış FAVÖK ise yıllık %22 arttı ve marj 300 baz puan iyileşerek %16’ya ulaştı. Uygulanan faiz oranı etkisi ve stok enflasyonu düzeltmeleri sonrası brüt marj, dinamik ürün planlaması ve fiyatlama sayesinde yıllık 170bps iyileşti. Faaliyet gideri/Satış oranı yıllık 50bps puan geriledi.
Net kâr, parasal kazançtaki düşüş ve amortisman giderlerinin yıllık %16 artması nedeniyle yalnızca %3 büyüdü; buna rağmen net kâr marji 30 baz puan arttı.

2025 beklentileri korundu: Mavi, 2025 yılı için 18 mağaza açılışı (10 Türkiye, 8 uluslararası) hedefini koruyor. Gelir beklentisi düşük tek haneli daralma olarak devam ediyor (AK tahmini: -%4,9). FAVÖK marjı beklentisi %18 olarak korunuyor.

Hedef fiyat: 65 TL, “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesiyle kapsamı yeniden başlatıyoruz: Tüketici talebindeki zayıflık, sektör genelindeki devam eden promosyonlar ve sınırlı fiyat ayarlamaları kısa vadeli baskı yaratsa da, Mavi’nin marj iyileşmesi ve güçlü bilançosu önemli olumlu unsurlar olmaya devam ediyor. ABD operasyonlarının kademeli büyümesi ve tüketici talebinin 2026’ya doğru toparlanmasıyla desteklenen uzun vadeli büyüme potansiyeli doğrultusunda, Mavi için “Endeks Üstü Getiri” değerlendirmemizi sürdürmekteyiz.
Mavi, 3C25’te ABD’de dört, Türkiye’de üç mağaza açtı. Türkiye’de toplam mağaza sayısı 354’e ulaştı. Satış alanı yıllık %3 artışla 193 bin m2’ye ulaştı. ABD satışları USD bazında yıllık %7 arttı. ABD mağaza sayısının 8’e çıkarılması planlanıyor; bunun gelir etkisinin 2026’da daha belirgin olması bekleniyor.
Net nakit, mevsimsel faktörler nedeniyle çeyreksel bazda %8 azalarak (kiralama yükümlülükleri hariç) 102 milyar dolara geriledi. Yıllık bazda ise net nakit %5 arttı. İşletme sermayesi/satışlar oranı yıllık bazda 120 baz puan düşerken, yatırım harcamaları/satışlar oranı 100 baz puan arttı.
TMS29 öncesi rakamlar, %32 yıllık ciro büyümesini (11,7 milyar TL), 250 baz puanlık FAVÖK marjı iyileşmesini (%23,9) ve 50 baz puan daha yüksek net kâr marjını (%11,3) göstermektedir.
MAVI değerlendirme
Değerlememizde indirgenmiş nakit akımları (İNA) analizine %60, benzer şirket çarpanlarına ise %40 ağırlık veriyoruz. Dolar bazlı İNA değerlememiz, %4 uç büyüme oranı ile yedi yıllık bir tahmin dönemi üzerine kuruludur. Yedi yıllık tahmin dönemi için ortalama %13,7 AOSM; bu oran %8,5 risksiz getiri, %5,5 özsermaye risk primi ve 0.96 beta varsayımlarından türetilmiştir. Uç değer için ise risksiz getiri oranının %6 olduğu ve diğer parametrelerin sabit kaldığı %11,2 AOSM kullanıyoruz.
Benzer şirket karşılaştırmasında 2025T F/K çarpanını kullanıyor ve hisse başına 12 aylık hedef fiyatı 65 TL olarak hesaplıyoruz. Mavi, 2026T F/K çarpanı bazında uluslararası benzerlerine göre %28 iskonto ile işlem görmektedir.







