Sermaye Piyasasฤฑ Kuruluโnun (SPK) haftalฤฑk bรผlteni, sermaye piyasalarฤฑnda hareketli bir haftayฤฑ ortaya koydu. Kurul, Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu tarafฤฑndan yapฤฑlan deฤerlendirmeler sonucunda, Formรผl Plastik ve Metal Sanayi Aล ile Z Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ A.ล.โnin toplam 125,5 milyon TL nominal tutarlฤฑ halka arz izahnamelerine onay verdi. Kurum, Fenerbahรงe Futbol Aล’nin yรผzde 400’lรผk bedelli sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna da onay verdi.
SPK’dan Fenerbahรงe kararฤฑ
Borรงlanma aracฤฑ ihraรงlarฤฑnda da รถnemli kararlar alฤฑndฤฑ. Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi Aลโnin 3 milyar TLโlik, Milk Academy Sรผt รrรผnleri Sanayi ve Ticaret Aลโnin ise 2 milyar TLโlik ihraรง baลvurularฤฑ Kurulโdan geรงti. Spor kulรผpleri cephesinde ise Fenerbahรงe Futbol Aลโnin 5 milyar TL nominal deฤerli pay ihracฤฑ izahnamesi onaylandฤฑ. Bu adฤฑmla ลirketin sermayesi 6 milyar 250 milyon TLโye yรผkseldi.

SPK, รงeลitli ลirketlerin sermaye artฤฑrฤฑmฤฑ taleplerine de yeลil ฤฑลฤฑk yaktฤฑ. Kayseri ลeker Fabrikasฤฑ Aล, Lider Faktoring Aล, Agrotech Yรผksek Teknoloji ve Yatฤฑrฤฑm Aล ve Pasifik Teknoloji Aลโnin bedelli, bedelsiz ve tahsisli sermaye artฤฑrฤฑmฤฑ baลvurularฤฑ uygun bulundu. Ayrฤฑca TF Varlฤฑk Kiralama Aล ile ZKB Varlฤฑk Kiralama Aลโnin toplamda on milyarlarca lirayฤฑ bulan kira sertifikasฤฑ ve VฤฐDMK ihraรง talepleri onaylandฤฑ.
Fon ve portfรถy yรถnetimi tarafฤฑnda da yeni adฤฑmlar atฤฑldฤฑ. Letven Capital Giriลim Sermayesi Portfรถy Yรถnetimi Aล ile Pusula Portfรถy Yรถnetimi Aลโnin ลemsiye fon kuruluล talepleri kabul edilirken, Tacirler Portfรถy Yรถnetimi Aลโnin ikinci proje gayrimenkul yatฤฑrฤฑm fonu iรงin hem kuruluล izni hem de katฤฑlma payฤฑ ihracฤฑ onayฤฑ verildi. Kurul ayrฤฑca Tuna Portfรถy Yรถnetimi Aลโnin portfรถy yรถnetim ลirketi olarak faaliyete baลlamasฤฑna izin verirken, ฤฐntegral Giriลim Sermayesi Portfรถy Yรถnetimi Aลโnin sermaye artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ da onayladฤฑ.

SPKโnin bu kararlarฤฑ, sermaye piyasalarฤฑnda hem ลirketler hem de yatฤฑrฤฑmcฤฑlar aรงฤฑsฤฑndan yeni bir hareket alanฤฑ oluลturdu.







