Sabancฤฑ Holding, Akรงansa รimento Sanayi ve Ticaret A.ล.โdeki (Akรงansa) sahip olduฤu yรผzde 39,72’lik hissesini, mevcut ortaklarฤฑndan Heidelberg Materials’a devredeceฤini duyurdu.
ลirketten Kamuoyu Aydฤฑnlatma Platformu’na (KAP) yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, devir iลlemi borรง ve nakit dรผzeltmelerine tabi olmak รผzere toplam 1,1 milyar dolarlฤฑk ลirket deฤeri รผzerinden gerรงekleลtirilecek. Satฤฑลla birlikte Sabancฤฑ Holding’in Akรงansa’daki ortaklฤฑฤฤฑ sona erecek.
Akรงansa’nฤฑn devir sรผreci ve detaylarฤฑ
Sabancฤฑ Holding, daha รถnce 28 Ocak 2026 tarihinde yaptฤฑฤฤฑ รถzel durum aรงฤฑklamasฤฑnda, Akรงansa sermayesinin %39,72’sini temsil eden paylarฤฑn satฤฑลฤฑ iรงin iliลkisiz bir รผรงรผncรผ taraftan 1,1 milyar ABD Dolarฤฑ ลirket deฤeri รผzerinden baฤlayฤฑcฤฑ bir teklif aldฤฑฤฤฑnฤฑ kamuoyu ile paylaลmฤฑลtฤฑ. Teklifin deฤerlendirilmesi sonucunda, Heidelberg Materials AG, sรถz konusu teklifi esas alarak รถn alฤฑm hakkฤฑnฤฑ kullandฤฑฤฤฑnฤฑ 17 Nisan 2026 tarihinde Sabancฤฑ Holding’e bildirdi.
Pay devir bedeli, Sabancฤฑ Holding’in Akรงansa’daki %39,72’lik payฤฑna denk gelen tutar olacak. ฤฐลlemlerin tamamlanmasฤฑ iรงin Rekabet Kurumu’nun onayฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra diฤer yasal gerekliliklerin de yerine getirilmesi bekleniyor. Devir iลlemi, รงimento ลirketinin sermaye yapฤฑsฤฑnda รถnemli bir deฤiลikliฤe iลaret ederken, Sabancฤฑ Holding’in portfรถy stratejilerinde yeni bir dรถnemin baลlangฤฑcฤฑ olarak deฤerlendiriliyor.
ลirketlerden KAP’a gรถnderilen aรงฤฑklamalarฤฑn tam metni ลรถyle:
AKรANSA

Hacฤฑ รmer Sabancฤฑ Holding A.ล. (“SAHOL”) tarafฤฑndan 28 Ocak 2026 tarihinde ลirketimize ve Heidelberg Materials AG’ye (“Alฤฑcฤฑ”) yapฤฑlan bir bildirim ile taraflar arasฤฑndaki sรถzleลmesel yรผkรผmlรผlรผkler uyarฤฑnca, SAHOL, ลirketimizin รงฤฑkarฤฑlmฤฑล sermayesinde toplam 76.035.136,43 Tรผrk Lirasฤฑ itibari deฤere sahip ve ลirketimizin toplam sermayesinin %39,72’sine tekabรผl eden 7.603.513.643 adet Borsa’da iลlem gรถrmeyen nama yazฤฑlฤฑ paya (“Teklif Edilen Paylar”) iliลkin olarak iliลkisiz bir รผรงรผncรผ taraftan gelen baฤlayฤฑcฤฑ bir teklifi ลirketimize ve Alฤฑcฤฑ’ya bildirmiล ve Alฤฑcฤฑ’dan Teklif Edilen Paylar’ฤฑ satฤฑn alma hakkฤฑnฤฑ kullanฤฑp kullanmayacaฤฤฑnฤฑ bildirmesini talep etmiลtir.
Alฤฑcฤฑ tarafฤฑndan sรถz konusu bildirimin deฤerlendirilmesi sonucunda, Teklif Edilen Paylar’ฤฑn satฤฑn alฤฑnmasฤฑna yรถnelik teklifin kabulรผne iliลkin kararฤฑ, 17 Nisan 2026 tarihinde SAHOL’e ve ลirketimize bildirilmiลtir.
Teklif Edilen Paylar’ฤฑn devir iลleminin tamamlanmasฤฑnฤฑ takiben, Heidelberg Materials AG’nin ลirket’in sermayesindeki payฤฑ ve oy hakkฤฑ %79,44 dรผzeyine รงฤฑkacak olup, Heidelberg Materials AG sermaye piyasasฤฑ mevzuatฤฑ gerekliliklerine uygun hareket edecektir.
Teklif Edilen Paylar’ฤฑn devrine iliลkin geliลmeler ve konuyla ilgili รถnemli geliลmeler kamuyla paylaลฤฑlacaktฤฑr.
Pay sahiplerimize ve kamuoyuna saygฤฑlarฤฑmฤฑzla duyurulur.
SABANCI HOLDฤฐNG

28.01.2026 tarihli รถzel durum aรงฤฑklamamฤฑzda, Akรงansa รimento Sanayi ve Ticaret A.ล.’de (“Akรงansa”) sahip olduฤumuz 76.035.136,43 TL nominal deฤerli ve Akรงansa sermayesinin %39,72’sini temsil eden paylarฤฑn satฤฑลฤฑna yรถnelik olarak, iliลkisiz รผรงรผncรผ bir taraftan borรง ve nakit dรผzeltmelerine tabi olmak รผzere toplam 1.100.000.000 ABD Dolarฤฑ ลirket deฤeri รผzerinden baฤlayฤฑcฤฑ teklif alฤฑndฤฑฤฤฑ; sรถz konusu teklifin ลirketimizin tabi olduฤu sรถzleลmesel yรผkรผmlรผlรผkler ve yasal gereklilikler dikkate alฤฑnarak deฤerlendirileceฤi kamuoyu ile paylaลฤฑlmฤฑลtฤฑ.
Akรงansa’nฤฑn diฤer ana ortaฤฤฑ Heidelberg Materials AG ile ลirketimiz arasฤฑndaki mevcut sรถzleลmesel yรผkรผmlรผlรผkler uyarฤฑnca; taraflardan birinin sahip olduฤu paylarฤฑ รผรงรผncรผ bir kiลiye devretmek istemesi halinde diฤer tarafฤฑn devredilecek paylara iliลkin รถn alฤฑm hakkฤฑ bulunmaktadฤฑr.
Bu kapsamda, Heidelberg Materials AG, borรง ve nakit dรผzeltmelerine tabi olmak รผzere, toplam 1.100.000.000 ABD Dolarฤฑ ลirket deฤeri รผzerinden alฤฑnan sรถz konusu baฤlayฤฑcฤฑ teklifi esas alarak รถn alฤฑm hakkฤฑnฤฑ kullandฤฑฤฤฑnฤฑ 17.04.2026 tarihinde ลirketimize bildirmiลtir.
Pay devir bedeli, Sabancฤฑ Holding’in %39,72 oranฤฑndaki paylarฤฑna karลฤฑlฤฑk gelen tutar olacaktฤฑr.
Devir iลlemleri, Rekabet Kurumu onayฤฑ ve diฤer yasal gerekliliklerin yerine getirilmesini takiben tamamlanacaktฤฑr.
Pay devir iลleminin tamamlanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan ลirketimizin Akรงansa’da herhangi bir hissesi kalmayacaktฤฑr.
Konuya iliลkin geliลmeler ayrฤฑca kamuya duyurulacaktฤฑr.
Kamuoyuna saygฤฑyla duyurulur.








