รevre, ลehircilik ve ฤฐklim Deฤiลikliฤi Bakanฤฑ Murat Kurum, konut kira artฤฑลฤฑnฤฑ sฤฑnฤฑrlayan dรผzenlemenin 2023’รผn 7’nci ayฤฑna kadar geรงerli olduฤunu hatฤฑrlatarak, 7’nci aydan sonra bunu uzatacaklarฤฑnฤฑ, piyasa ลartlarฤฑnฤฑn รผzerinde bir ortalama sรถz konusuysa vatandaลlarฤฑ koruyacaklarฤฑnฤฑ sรถyledi.
Bu durumun, talep doฤrultusunda arz artฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ zaman dengeleneceฤini ifade eden Kurum, TOKฤฐ’nin buradaki rolรผne dikkati รงekti. Kurum, “Deprem riskini bertaraf etmek iรงin ve vatandaลฤฑn konut sahibi olmasฤฑ iรงin sosyal konut รผretiyoruz. Bir taraftan da aslฤฑnda piyasayฤฑ dengeliyoruz. 250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi imkanฤฑ tanฤฑyoruz. Bunlarฤฑn hepsinin arzฤฑ artฤฑrmaya yรถnelik รงalฤฑลmalar” dedi.
Kira artฤฑลlarฤฑ yรผzde 25 ile sฤฑnฤฑrlanmฤฑลtฤฑ
TBMM Genel Kurulunda konut kira artฤฑลlarฤฑnฤฑn bir รถnceki kira yฤฑlฤฑna ait bedelin yรผzde 25’ini geรงmemesine iliลkin dรผzenleme 2022 Haziran ayฤฑnda kabul edilmiลti.







