Borsa ฤฐstanbul‘da BIST 100 endeksi yรผkseliลle baลladฤฑฤฤฑ haftanฤฑn ikinci iลlem gรผnรผnรผ 61 puanlฤฑk kayฤฑpla 14,121.83 puandan tamamladฤฑ. Hisse senetleri ortalama yรผzde 0.63 oranฤฑnda deฤer yitirirken toplam iลlem hacmi 259 milyar 381 milyar TL seviyesinde gerรงekleลti.
Dรผn kayฤฑpla kapandฤฑktan sonra bugรผne 37 puanlฤฑk artฤฑลla 14,220’den baลlayan endeks banka hisselerinde artan alฤฑmlarฤฑn etkisiyle ilk saat iรงinde 14,297 puana kadar yรผkseldi.
Banka hisselerinin daha sonra gรผcรผnรผ kaybetmesi ve Aselsan ile BฤฐM hisselerindeki satฤฑลlarฤฑn etkisi ile eksiye geรงti ve gรผnรผ kayฤฑpla tamamladฤฑ. Borsa genelindeki dรผลรผลe raฤmen bazฤฑ ana sektรถrlerde pozitif ayrฤฑลmalar kaydedildi. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,14, holding endeksi ise yรผzde 0,97 deฤer kazancฤฑ sergiledi.

Endeks รผstรผnde en fazla negatif etki yaratan 2 hisse olan Aselsan ve BIMAS hisselerindeki toplam etki, endeksin toplam kaybฤฑndan daha fazla oldu.

BIST 100’de en รถnemli destek

Yarฤฑn yurt iรงinde imalat sanayi Satฤฑn Alma Yรถneticileri Endeksi (PMI), yurt dฤฑลฤฑnda ise dรผnya genelinde aรงฤฑklanacak imalat sanayi PMI verileri, bรผyรผk merkez bankalarฤฑnฤฑn baลkanlarฤฑnฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ ve ABD’de ADP รถzel sektรถr istihdam verisi takip edilecek.
Teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 14.000 ve 13.900 puanฤฑn destek, 14.200 ve 14.300 puanฤฑn direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







