Kar paylarฤฑnda tevkifat oranฤฑ yรผzde 10’dan yรผzde 15’e รงฤฑkarฤฑldฤฑ. Konuya iliลkin Cumhurbaลkanฤฑ Kararฤฑ, Resmi Gazete’de yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤe girdi.
Tam mรผkellef kurumlar tarafฤฑndan, tam mรผkellef gerรงek kiลilere, dar mรผkellef gerรงek kiลilere, dar mรผkellef kurumlara, gelir ve kurumlar vergisi mรผkellefi olmayanlara ve gelir vergisinden muaf olanlara daฤฤฑtฤฑlan kar paylarฤฑ, gelir/kurumlar vergisi tevkifatฤฑna tabi tutuluyor.

Gerรงek kiลilerce elde edilen kar paylarฤฑnฤฑn yarฤฑsฤฑ gelir vergisinden mรผstesna olup kalan tutarฤฑn ilgili yฤฑla iliลkin gelir vergisi tarifesinin ikinci dilimini (2024 yฤฑlฤฑ iรงin 230 bin lira) aลmasฤฑ halinde yฤฑllฤฑk gelir vergisi beyanฤฑ ile beyan edilmesi gerekiyor. Beyannamede hesaplanan vergiden, tevkif suretiyle daha รถnce รถdenen vergiler mahsup ediliyor.
Dar mรผkellef gerรงek kiลi ve kurumlar ile gelir ve kurumlar vergisi mรผkellefi olmayanlar ve gelir vergisinden muaf olanlarda ise tevkifat nihai vergi oluyor.
Yapฤฑlan dรผzenlemeyle yรผzde 10 olan tevkifat oranฤฑ yรผzde 15’e รงฤฑkarฤฑldฤฑ. Bu kapsamda kararฤฑn yayฤฑmฤฑ tarihinden itibaren daฤฤฑtฤฑlan kar paylarฤฑ รผzerinden yรผzde 15 tevkifat yapฤฑlacak.
โ







