Destek Yatฤฑrฤฑm, 30 Haziran 2026 tarihinde sona eren raporlama dรถnemine iliลkin finansal tablolarฤฑnฤฑ, enflasyon muhasebesi uygulamasฤฑ ve eliminasyon iลlemleri tamamlandฤฑktan sonra kamuya aรงฤฑklayacak.
Ana ortaklฤฑk Destek Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ (DestekBank), 23 Temmuz 2026 tarihinde 30 Haziran 2026 dรถnemine ait konsolide ve konsolide olmayan finansal tablolarฤฑnฤฑ kamuya aรงฤฑkladฤฑ. DestekBank’ฤฑn finansal tablolarฤฑnda Destek Yatฤฑrฤฑm’a iliลkin ลu veriler yer aldฤฑ:
- Aktif toplamฤฑ: 12.546.608 bin TL
- รzkaynak toplamฤฑ: 3.151.310 bin TL
- Sabit varlฤฑk toplamฤฑ: 103.361 bin TL
- Faiz gelirleri: 1.925.547 bin TL
- Cari dรถnem karฤฑ: 625.232 bin TL
- รnceki dรถnem karฤฑ: 217.722 bin TL
Destek Yatฤฑrฤฑm, SPK dรผzenlemeleri รงerรงevesinde 31 Aralฤฑk 2024 tarihli finansal raporlarฤฑndan itibaren TMS 29 hรผkรผmlerini uygulayarak enflasyon muhasebesi uygulamakla yรผkรผmlรผ. Ancak DestekBank, BDDK’nฤฑn 18 Aralฤฑk 2025 tarihli kararฤฑ uyarฤฑnca finansal tablolarฤฑnฤฑ enflasyon dรผzeltmesine tabi tutmakla yรผkรผmlรผ deฤil.
Ana ortaklฤฑk tarafฤฑndan aรงฤฑklanan finansal tablolarda yer alan Destek Yatฤฑrฤฑm’a ait finansal veriler denetimden geรงmemiล ve enflasyon muhasebesine tabi tutulmamฤฑล durumda. Bu nedenle, enflasyon muhasebesi ve eliminasyon uygulamalarฤฑ kaynaklฤฑ olarak rakamlar arasฤฑnda fark oluลmasฤฑ bekleniyor.
SPK’nฤฑn 23 Ocak 2025 tarih ve 4/156 sayฤฑlฤฑ kararฤฑ uyarฤฑnca, Destek Yatฤฑrฤฑm’a ana ortaklฤฑktan daha sonra finansal rapor aรงฤฑklama imkanฤฑ tanฤฑndฤฑ. Bu dรผzenleme, enflasyon muhasebesi uygulamasฤฑnฤฑn sonlandฤฑrฤฑlmasฤฑna kadar tรผm yฤฑllฤฑk ve ara dรถnem finansal tablo dรถnemleri iรงin geรงerli.







