Sermaye Piyaasฤฑ Kurulu (SPK) tarafฤฑndan dรผzenli olarak her hafta yayฤฑnlanan bรผltene neredeyse dรผzenli olarak giren A1 Capital Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล (A1CAP) bu hafta da usulsรผzlรผk nedeniyle cezaya รงarptฤฑrฤฑldฤฑ.
Borsa ฤฐstanbul’da รถzellikle piyasa deฤeri kรผรงรผk ama iลlem hacmi yรผksek hisselerde gรถze รงarpan aracฤฑ kurumlardan olan A1 Capital, SPK tarafฤฑndan yapฤฑlan denetimlerde, kฤฑsaca “piyasa dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑ” olarak bilinen “25.10.2023 tarihli Kurul Kararฤฑ ile V101.1 Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑ ฤฐncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliฤiโnin 9 uncu maddesinin birinci fฤฑkrasฤฑ ve 12 nci maddenin birinci fฤฑkrasฤฑ”na aykฤฑrฤฑ iลlemleri nedeniyle cezaya รงarptฤฑrฤฑldฤฑ.
Aynฤฑ zamanda halka aรงฤฑk ve hisseleri A1CAP koduyla Borsa ฤฐstanbul’da iลlem gรถren A1 Capital Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler’in, yapฤฑlan denetimlerde hakkฤฑnda borsalarda iลlem yapma yasaฤฤฑ kararฤฑ tesis edilmiล olan kiลi hesabฤฑndan AGYO pay piyasasฤฑnda iลlem gerรงekleลtirdiฤi tespit edildi.
SPK tarafฤฑndan yayฤฑnlanan Haftalฤฑk Bรผlten’de yer alan aรงฤฑklama ลรถyle:
“Kurul Karar Organฤฑโnฤฑn 25.10.2023 tarihli kararฤฑ sonrasฤฑnda Atakule Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ Aล (AGYO) pay piyasasฤฑnda gerรงekleลtirilen iลlemlerin incelenmesi sonucunda aลaฤฤฑdaki tabloda yer alan idari para cezasฤฑnฤฑn uygulanmasฤฑna karar verilmiลtir.”








