Almanya Baลbakanฤฑ Olaf Scholz, Rusya’nฤฑn Ukrayna’yฤฑ iลgalinin ardฤฑndan artan enerji ve gฤฑda fiyatlarฤฑna raฤmen Avrupa’nฤฑn en bรผyรผk ekonomisinin resesyona girmeyeceฤine inandฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Almanya’nฤฑn ekonomik รผretimi 2022’nin son รงeyreฤinde durgunlaลtฤฑ ancak tรผm yฤฑl boyunca %1,9 bรผyรผdรผ, geรงen hafta aรงฤฑklanan veriler beklentilerin biraz รผzerinde geldi.
Scholz, Bloomberg TV’ye verdiฤi bir rรถportajda, “Bunun olmayacaฤฤฑna, resesyona girmeyeceฤimize kesinlikle inanฤฑyorum. รok zor bir duruma tepki gรถsterebileceฤimizi gรถsterdik.” dedi.
Scholz ayrฤฑca, Berlin’in yeni ABD yeลil sรผbvansiyonlarฤฑ konusunda bir ticaret savaลฤฑndan kaรงฤฑnmak iรงin Washington ile bir anlaลmaya varabileceฤi konusunda iyimser olduฤunu sรถyledi.
Scholz, “ลu anda hรผkรผmetle ve ABD’deki tรผm siyasilerle, yerel iรงerik dรผzenlemelerinin Avrupalฤฑ ortaklara karลฤฑ olmasฤฑnฤฑn olmamasฤฑ gerektiฤini tartฤฑลฤฑyoruz. Ve bu alanda bir anlaลmaya varacaฤฤฑmฤฑz konusunda oldukรงa iyimserim.” dedi.







