Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu (SPK), ฤฐntetra Teknoloji ve Biliลim Hizmetleri A.ล. ฤฐle Bakฤฑrcฤฑ Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ A.ล.’nin ilk halka arz baลvurularฤฑnฤฑ onayladฤฑ. Kurulun haftalฤฑk bรผlteninde ฤฐntetra Teknoloji’nin halka arz fiyatฤฑ 53,60 lira, Bakฤฑrcฤฑ GYO’nun halka arz fiyatฤฑ ise 12,93 lira olarak belirlendi. SPK ayrฤฑca iki ลirketin sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna ve dokuz ลirketin borรงlanma aracฤฑ ihracฤฑna onay verdi.

ฤฐki ลirketin halka arz baลvurusu onaylandฤฑ
SPK’nฤฑn aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ haftalฤฑk bรผltene gรถre ฤฐntetra Teknoloji ve Biliลim Hizmetleri A.ล.’nin halka arz baลvurusu 53,60 liralฤฑk fiyat รผzerinden onaylandฤฑ. Bakฤฑrcฤฑ Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ A.ล.’nin halka arz baลvurusu ise 12,93 lira olarak kurul onayฤฑndan geรงti. Kurul aynฤฑ bรผltende Lider Faktoring A.ล.’nin 561,2 milyon liralฤฑk, Bilici Yatฤฑrฤฑm Sanayi ve Ticaret A.ล.’nin ise 900 milyon liralฤฑk sermaye artฤฑrฤฑmฤฑna onay verdiฤini duyurdu.

Dokuz ลirketin borรงlanma aracฤฑ ihracฤฑna onay รงฤฑktฤฑ
SPK, dokuz ลirketin tahvil ve finansman bonosu ihracฤฑ baลvurusunu onayladฤฑ. Onaylanan tutarlar ve ลirketler aลaฤฤฑdaki tabloda yer alฤฑyor.
| ลirket | Onaylanan Tutar |
|---|---|
| Eker Sรผt รrรผnleri Gฤฑda Sanayi ve Ticaret A.ล. | 2 milyar TL |
| Doฤan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji A.ล. | 625 milyon TL |
| Mediazz Yeni Medya ve Teknoloji Yatฤฑrฤฑmlarฤฑ A.ล. | 200 milyon TL |
| Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.ล. | 1 milyar TL |
| QNB Bank A.ล. | 60 milyar TL |
| ฤฐnallar Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.ล. | 500 milyon TL |
| Anadolu Efes Biracฤฑlฤฑk ve Malt Sanayii A.ล. | 1 milyar dolar |
| Akbank T.A.ล. | 8 milyar dolar |
| Aktif Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ A.ล. | 120 milyon TL |
Yeni fon kuruluลlarฤฑna ve yetkilendirmelere onay
SPK, portfรถy yรถnetimi ve aracฤฑ kurumlarฤฑn sunduฤu baลvurularฤฑ deฤerlendirerek yeni faaliyet ve kuruluล izinlerini onayladฤฑ. ฤฐsra Gayrimenkul ve Giriลim Sermayesi Portfรถy Yรถnetimi’nin “Baysaล Giriลim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Fonu” kuruluลuna ve katฤฑlma payฤฑ ihracฤฑna izin verildi. Tuna Portfรถy Yรถnetimi’nin “Para Piyasasฤฑ ลemsiye Fonu” kuruluลu da kurul onayฤฑndan geรงti. Ayrฤฑca Midas Menkul Deฤerler ve Aktif Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler, yurt dฤฑลฤฑ piyasalarda pay, menkul kฤฑymet ve tรผrev araรงlar รผzerinde iลlem aracฤฑlฤฑฤฤฑ yapma yetkisi aldฤฑ.
SPK hangi ลirketlerin halka arzฤฑnฤฑ onayladฤฑ?
SPK, ฤฐntetra Teknoloji ve Biliลim Hizmetleri A.ล.’nin 53,60 liralฤฑk, Bakฤฑrcฤฑ Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ A.ล.’nin ise 12,93 liralฤฑk ilk halka arz baลvurusunu onayladฤฑ.
SPK’nฤฑn haftalฤฑk bรผlteninde baลka hangi kararlar yer aldฤฑ?
Bรผltende iki ลirketin sermaye artฤฑrฤฑmฤฑ, dokuz ลirketin borรงlanma aracฤฑ ihracฤฑ, iki yeni yatฤฑrฤฑm fonunun kuruluลu ve iki aracฤฑ kurumun yurt dฤฑลฤฑ iลlem aracฤฑlฤฑฤฤฑ yetkisi onaylandฤฑ.







