รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Vedat Bilgin, “Salฤฑ gรผnรผ asgari รผcretin mรผzakeresinde uzlaลmaya varacaฤฤฑz. Emekรงilerimizin beklediฤi, iลverenlerimizin de รถdeyebileceฤi bir รผcret seviyesinde uzlaลma saฤlayacaฤฤฑz” dedi.
Bakan Bilgin, AK Parti Erzurum ฤฐl Baลkanlฤฑฤฤฑ ziyaretinde, salฤฑ gรผnรผ Asgari รcret Tespit Komisyonu’nun toplanacaฤฤฑnฤฑ hatฤฑrlattฤฑ.
Toplantฤฑda asgari รผcretin mรผzakeresinde uzlaลmaya varacaklarฤฑnฤฑ ifade eden Bilgin, ลรถyle konuลtu:
“Salฤฑ gรผnรผ asgari รผcretin mรผzakeresinde uzlaลmaya varacaฤฤฑz. Emekรงilerimizin beklediฤi, iลverenlerimizin de รถdeyebileceฤi bir รผcret seviyesinde uzlaลma saฤlayacaฤฤฑz. Asgari รผcret sosyal devletin รงalฤฑลanlarฤฑ koruduฤu bir รผcrettir. Evet asgari รผcreti devlet vermez, iลverenler verir ama iลรงilerini koruyacak bir asgari รผcret rakamฤฑnda uzlaลmayฤฑ devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birรงok sorunu รงรถzdรผk, bunlarฤฑ da รงรถzeceฤiz”
Bakan Bilgin, asgari รผcret konusunda Salฤฑ gรผnรผnden sonra Tรผrkiye iรงin olumlu bir uzlaลma haberini paylaลacaklarฤฑnฤฑ รผmit ettiklerini belirterek, “Emekรงilerimizi koruyan, onlarฤฑ tatmin eden onlarฤฑn hayat ลartlarฤฑnฤฑ aลmalarฤฑna katkฤฑ yapacak bir รผcret seviyesinde, Tรผrkiye rahat bir nefes alฤฑr diye dรผลรผnรผyorum” diye konuลtu.







