ฤฐnternet devleri kiลisel verilerin kullanฤฑmฤฑ ve tekelleลme konusunda pek รงok รผlkede davalara konu oluyor ve bunlarฤฑn pek รงoฤu tazminat cezasฤฑ ile sonuรงlanฤฑyor. Google kendi รผlkesinde de cezadan kurtulamadฤฑ.
Googleโฤฑn kullanฤฑcฤฑ kapatmasฤฑna raฤmen konum verisini toplamaya devam ettiฤi ile ilgili ABDโde gรถrรผlen davada 392 milyon dolar tazminat cezasฤฑna hรผkmedildi. Harita ve Arama gibi uygulamalarฤฑn konu olduฤu dava 2018 yฤฑlฤฑnda aรงฤฑlmฤฑลtฤฑ.
Dava kullanฤฑcฤฑlarฤฑn bir araya gelerek hukuk bรผrolarฤฑ ile aรงtฤฑฤฤฑ bir dava deฤil. Gelen ลikรขyetler รผzerine 40 eyalet baลsavcฤฑsฤฑ Google aleyhine dava aรงmฤฑลtฤฑ. Yani tazminatฤฑn kullanฤฑcฤฑlara daฤฤฑtฤฑlmasฤฑ sรถz konusu deฤil. Google ayrฤฑca kullanฤฑcฤฑlara konum verilerini takip etme ile ilgili
Google bunun haricinde aynฤฑ suรงtan Arizona eyaletinde de 85 milyon dolar tazminata รงarptฤฑrฤฑlmฤฑลtฤฑ. Bรถylece sadece izinsiz konum takip etme ile ilgili ABDโde kesilen ceza 470 milyon dolara yaklaลmฤฑล oldu.







