Akbankโฤฑn 2022 yฤฑlฤฑ ikinci รงeyrek finansal sonuรงlarฤฑnฤฑ deฤerlendiren Binbaลgil, “Salgฤฑn dรถnemiyle baลlayan ve jeopolitik riskler nedeniyle artan tedarik zinciri problemleri, tรผm dรผnyada etkili olmaya devam ediyor. Bu durum kรผresel enerji ve gฤฑda fiyatlarฤฑnda artฤฑลฤฑ tetiklerken, yine kรผresel anlamda enflasyonun da temel ekonomik risklerden biri olarak uzun bir dรถnem karลฤฑmฤฑzda olacaฤฤฑnฤฑ gรถsteriyor.” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
Kรผresel belirsizliklere raฤmen Tรผrk bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn gรผรงlรผ yapฤฑsฤฑnฤฑ koruduฤunu vurgulayan Binbaลgil, ลรถyle devam etti:
“Akbank da saฤlam finansallarฤฑ ve etkin risk yรถnetimiyle Tรผrk ekonomisini desteklemeyi sรผrdรผrรผyor. 2022โnin ilk yarฤฑsฤฑnda ekonomimize saฤladฤฑฤฤฑmฤฑz kredi desteฤini 517 milyar TLโsi nakdi olmak รผzere toplam 639 milyar TL seviyesine รงฤฑkardฤฑk. Toplam mevduatฤฑmฤฑz 622 milyar TLโye, aktiflerimiz ise 981 milyar TLโye ulaลtฤฑ. Yรผzde 20,4 dรผzeyinde gerรงekleลen gรผรงlรผ konsolide sermaye yeterlilik oranฤฑmฤฑzla, reel sektรถrรผn bรผyรผmesine ve geliลmesine destek olmayฤฑ sรผrdรผrdรผk. Bankamฤฑz, 7 milyar 458 milyon TL vergi karลฤฑlฤฑฤฤฑ ayฤฑrarak 21 milyar 157 milyon TL konsolide net kar elde etti.”
Binbaลgil, 2021โin ortasฤฑnda devreye giren dijitalden mรผลteri edinimi sรผrecinin de etkisiyle mรผลteri kazanฤฑmฤฑnda รถnemli bir ivme yakaladฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek, bu sรผreรงle birlikte artฤฑk her 2 mรผลterilerinden birini Akbank Mobilโden kazanmaya baลladฤฑklarฤฑnฤฑ bildirdi.
Son รงeyrekte de รงeyreklik bazda Akbankโta tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek mรผลteri bรผyรผmesini gerรงekleลtirdiklerini bildiren Binbaลgil, “Yeni mรผลteri kazanฤฑmฤฑmฤฑz geรงen senenin aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla 3 katฤฑna รงฤฑktฤฑ. Mรผลterilerimizin yenilikรงi รผrรผn ve hizmetlerimizi tercih etmelerinden mutluluk duyuyoruz. Yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑndaki รถzverili performanslarฤฑ iรงin รงalฤฑลma arkadaลlarฤฑmฤฑza ve bizlere duyduklarฤฑ gรผven iรงin baลta mรผลterilerimiz olmak รผzere tรผm paydaลlarฤฑmฤฑza teลekkรผr ederim.” ifadelerini kullandฤฑ.







