Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Christine Lagarde ve ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Andrew Bailey “2022’de Merkez Bankacฤฑlฤฑฤฤฑ” adlฤฑ panelde konuลtu. Powell ABD ekonomisinin gรผรงlรผ olduฤunu, ancak faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑn bรผyรผmeyi yavaลlatacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Powell “yumuลak iniล mรผmkรผn ama zorlu olacak” dedi. Lagarde dรผลรผk enflasyon dรถnemine geri dรถnรผlmeyeceฤini belirtti.
Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Christine Lagarde ve ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Andrew Bailey Portekiz’de dรผzenlenen “2022’de Merkez Bankacฤฑlฤฑฤฤฑ” adlฤฑ panelde konuลtu.
Powell konuลmasฤฑnda faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑn bรผyรผmeyi yavaลlatacaฤฤฑnฤฑ, bรผyรผmenin pozitif kalmasฤฑnฤฑ umduklarฤฑnฤฑ sรถyledi. Powell “ekonomide yumuลak iniล mรผmkรผn ancak zorlu olacak” dedi. Powell resesyona neden olmadan faiz artฤฑrmayฤฑ hedeflediklerini ve bunu baลaracaklarฤฑna inandฤฑklarฤฑnฤฑ belirtti.
AMB Baลkanฤฑ Lagarde dรผลรผk enflasyon ortamฤฑna geri dรถnรผlmeyeceฤini belirtirken enerjinin enflasyondaki yรผkseliลte bรผyรผk etkisi olduฤunu sรถyledi.
Bailey ise enflasyonu dรผลรผrmeyi hedeflediklerini ve enflasyonda kalฤฑcฤฑ bir yรผkseliล olursa daha gรผรงlรผ tepki vereceklerini ifade etti. Baลkan gelecek ay 50 baz puanlฤฑk faiz artฤฑล ihtimalini dฤฑลlamadฤฑ ve “Daha fazlasฤฑnฤฑ yapmamฤฑz gereken koลullar olabilir” dedi.
3 bรผyรผk Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn Baลkanฤฑ kรผresel รงapta bir sorun haline gelen enflasyonu dรผลรผrmeye รงabalฤฑyor.







