Uluslararasฤฑ Para Fonu (IMF), 4 milyar dolarlฤฑk kurtarma paketini elde etmek iรงin รงaba gรถsteren Tunus ile aylar sรผren tartฤฑลmalarฤฑn ardฤฑndan mรผzakerelere hazฤฑr olduฤunu duyurdu.
IMF heyetiyle Tunus’u ziyaret eden Orta Doฤu ve Orta Asya Direktรถrรผ Cihad Azur, konuya iliลkin aรงฤฑklamasฤฑnda, Tunus’un vergi adaletini artฤฑrma, kamu hizmetindeki yรผksek รผcret faturasฤฑnฤฑ sฤฑnฤฑrlandฤฑrma ve genele aรงฤฑk sรผbvanse sistemi yerine fakirlere aktarฤฑm saฤlama รผzerinden kamu maliyesindeki dengesizliฤi ivedilikle รงรถzmesi gerektiฤini kaydetti.
Azur, makroekonomik istikrarฤฑ saฤlamak iรงin bรผyรผk ekonomik dengesizlikleri sฤฑnฤฑrlayฤฑp devletin zarar eden ลirketlerinde reform yapmasฤฑ gerektiฤini ifade etti.
Son olarak Tunus’ta duyurulan hรผkรผmet reformu programฤฑnฤฑ memnuniyetle karลฤฑladฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Azur, kapsamlฤฑ ekonomik kalkฤฑnma iรงin Tunus’taki imkanlarฤฑn รถnรผnรผ aรงmaya yardฤฑmcฤฑ olacak istihdam dolu รถzel sektรถr yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn รถnรผnde ekonomik aรงฤฑlฤฑm ve rekabetin gรผรงlendirilmesinin artฤฑk zorunlu ihtiyaรง halini aldฤฑฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
IMF ile Tunus hรผkรผmeti arasฤฑnda ลubat ayฤฑndan bu yana devam eden gรถrรผลmelerde, IMF tarafฤฑ vereceฤi 4 milyar dolarlฤฑk finansal destek iรงin “temel gฤฑda maddelerine uygulanan sรผbvansiyonun kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ ve kamudaki harcamalarฤฑn azaltฤฑlmasฤฑnฤฑ” da iรงeren bir dizi reformu ลart koลuyor.







