Malezya ve รrdรผn menลeli “yalnฤฑz poliรผretanla kaplanmฤฑล, sฤฑvanmฤฑล veya lamine edilmiล dokumaya elveriลli suni ve sentetik liflerden metrekare aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ 150 gramฤฑ geรงen dokunmamฤฑล mensucat” ile “yalnฤฑz dokumaya elveriลli maddelerden mesnedi bulunan, metrekare aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ 150 gramฤฑ geรงen deri taklitleri” ithalatฤฑnda dampinge karลฤฑ รถnlem uygulanmasฤฑ kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑ.
Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan hazฤฑrlanan ฤฐthalatta Haksฤฑz Rekabetin รnlenmesine ฤฐliลkin Tebliฤ, Resmi Gazete’de yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤe girdi.
Buna gรถre, sรถz konusu รผrรผnlerin ithalatฤฑna yรถnelik baลlatฤฑlan ve Bakanlฤฑk tarafฤฑndan yรผrรผtรผlen รถnlemlerin etkisiz kฤฑlฤฑnmasฤฑna karลฤฑ yapฤฑlan soruลturma tamamlandฤฑ.
Soruลturma kapsamฤฑnda, Malezya ve รrdรผn’de yerleลik firmalarฤฑn, yeterli bir haklฤฑ nedeni veya ekonomik gerekรงesi bulunmayan bir uygulama, iลlem veya iล sonucu yรผrรผrlรผkteki dampinge karลฤฑ รถnlemi etkisiz kฤฑldฤฑฤฤฑ sonucuna ulaลฤฑldฤฑ.
Bu nedenle iki รผlke menลeli “yalnฤฑz poliรผretanla kaplanmฤฑล, sฤฑvanmฤฑล veya lamine edilmiล dokumaya elveriลli suni ve sentetik liflerden metrekare aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ 150 gramฤฑ geรงen dokunmamฤฑล mensucat” ile “yalnฤฑz dokumaya elveriลli maddelerden mesnedi bulunan, metrekare aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ 150 gramฤฑ geรงen deri taklitleri” ithalatฤฑnฤฑn yรผrรผrlรผkteki dampinge karลฤฑ รถnleme tabi olmasฤฑ kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑ.
Dampinge karลฤฑ รถnlem tutarฤฑ, kilogram baลฤฑna 1,9 dolar olarak belirlendi.







