Londra’da bakฤฑr fiyatlarฤฑ, daha fazla teลvik รถnlemi ve รin’deki talep toparlanmasฤฑna iliลkin umutlarฤฑn, yรผkselen ABD dolarฤฑnฤฑn baskฤฑsฤฑna karลฤฑ koymasฤฑyla yรผkseldi.
Londra Metal Borsasฤฑ’nda (LME) รผรง aylฤฑk bakฤฑr, bir รถnceki seansta bir haftanฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลtฤฑktan sonra TSฤฐ 05.14’te %0,3 artarak 9.588 dolar/tona yรผkseldi.
ลanghay Vadeli ฤฐลlemler Borsasฤฑ’nda (SHFE) Aralฤฑk vadeli bakฤฑr kontratฤฑ, %0,7 dรผลรผลle 76.890 yuan/tona (10.795,06 dolar) geriledi.
ABD dolarฤฑnฤฑn iki buรงuk ayฤฑn en yรผksek seviyelerinde devam etmesine raฤmen, รin’in, aylฤฑk sabitlemede gรถsterge borรง verme faiz oranlarฤฑnฤฑ dรผลรผrmesi piyasayฤฑ dengeledi.
รin’den gelen son veriler ekonomik bรผyรผmede yavaลlamaya iลaret ederek ek teลvik รถnlemlerinin gerekliliฤinin altฤฑnฤฑ รงiziyor.
Uluslararasฤฑ Bakฤฑr รalฤฑลma Grubu (ICSG), kรผresel rafine bakฤฑr piyasasฤฑnฤฑn Temmuz ayฤฑndaki 73.000 tonluk fazlaya kฤฑyasla Aฤustos ayฤฑnda 54.000 ton fazla verdiฤini aรงฤฑkladฤฑ.
LME’de alรผminyum 2.596,5 dolar7ton ile sabit kalฤฑrken, nikel %0,8 dรผลรผลle 16.560 dolar/tondan, รงinko %0,1 artฤฑลla 3.078,5 dolar/tondan, kurลun %0,2 artฤฑลla 2.061 dolar/tondan ve kalay %0,4 dรผลรผลle 30.900 dolar/tondan iลlem gรถrdรผ.







