Ankara’da toplu ulaลฤฑmda bilet fiyatlarฤฑna zam yapฤฑldฤฑ. Bu kapsamda EGO Genel Mรผdรผrlรผฤรผ, Ankaraโda toplu ulaลฤฑmda yeni fiyat tarifesini duyurdu.
EGO Genel Mรผdรผrlรผฤรผโnรผn aรงฤฑklamasฤฑnda, โToplu taลฤฑma araรงlarฤฑnda uygulanan fiyat tarifesi, akaryakฤฑta gelen zamlar ile ara vermeksizin artan maliyetler nedeniyle UKOME tarafฤฑndan gรผndeme alฤฑnarak karara baฤlanmฤฑลtฤฑr. UKOME’nin aldฤฑฤฤฑ karar doฤrultusunda, 15 Mart 2022 Salฤฑ gรผnรผnden itibaren geรงerli olacak ลekilde tam bilet tutarฤฑ 6,5 TL, indirimli bilet tutarฤฑ 3,5 TL ve รถฤrenci abonman รผcreti ise aylฤฑk 90 TL’ye 225 biniล olarak uygulanacaktฤฑrโ denildi.
EGO Genel Mรผdรผrlรผฤรผโnรผn aรงฤฑklamasฤฑnda, โBir รถnceki fiyat artฤฑลฤฑ yapฤฑlan 5 Ocak 2022 tarihinden bu yana maliyetler ortalama %70 oranฤฑnda artmฤฑล, sadece akaryakฤฑt fiyatlarฤฑnda %79 artฤฑล yaลanmฤฑลtฤฑrโ denilerek, โArtan akaryakฤฑt maliyetleri nedeniyle รzel Halk Otobรผsleri esnafฤฑ fiyatฤฑn en az 8 TL olmasฤฑnฤฑ talep etmiลtir. Ankara Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑmฤฑz Sayฤฑn Mansur Yavaล, ulaลฤฑm maliyetini 10,5 TL olarak ifade etmiล ve aradaki farkฤฑ Belediyenin sรผbvanse edeceฤini aรงฤฑklamฤฑล olup bu nedenle de artฤฑล oranฤฑ kฤฑsฤฑtlฤฑ tutulmuลturโ ifadelerine yer verildi.







