Borsa ฤฐstanbulโda BฤฐST 100 endeksinde bugรผn deฤer kaybฤฑ yรผzde 5โe yaklaลtฤฑ. 21 Ocak Cuma gรผnรผnรผ 2011 puandan kapatan endeks, bugรผn saat 15.58 itibarฤฑyla 1915 puana kadar geriledi.
Sรถzcรผ‘nรผn haberine gรถre borsadaki hem iลlem hacmi hem de piyasa deฤeri en yรผksek 30 ลirketin hisse senetlerinin performanslarฤฑnฤฑn รถlรงen BฤฐST 30 endeksinde gรผnlรผk kayฤฑp yรผzde 5โi aลtฤฑ.
Birรงok ลirketin hisselerinde gรผnlรผk dรผลรผลler yรผzde 5โi aลtฤฑฤฤฑ iรงin devre kesiciler รงalฤฑลtฤฑ ve iลlemlere ara verildi.
Borsa ฤฐstanbulโda sanayi endeksinde kayฤฑplar yรผzde 6โyฤฑ aลtฤฑ.
Fed, Ukrayna, elektrik kesintileri
Tera Yatฤฑrฤฑm Baลekonomisti Enver Erkan, sozcu.com.trโye yaptฤฑฤฤฑ deฤerlendirmede, โรapraz ateล varโ dedi ve bugรผn borsada dรผลรผลte etkili olan faktรถrlere dikkat รงekti.
Elektrik kesintileri etkisiyle sanayi sektรถrรผ hisselerinin dรผลรผลe รถncรผlรผk ettiฤini belirten Erkan, โEndรผstriyel รผretimde ciddi yavaลlama ve azalan mal arzฤฑndan fiyat baskฤฑsฤฑ olabilir, aynฤฑ zamanda รผretime yรถnlendirilmesi gereken girdi etkisi stok maliyetine neden olurโ dedi.
Diฤer risk artฤฑran faktรถrรผn, Rusya ve Ukrayna riski olduฤuna iลaret eden Erkan, jeopolitik risklerdeki artฤฑลฤฑn kรผresel piyasalar ile birlikte Borsa ฤฐstanbulโu da olumsuz etkilediฤini vurguladฤฑ.
ABD Merkez Bankasฤฑโnฤฑn (Fed) faiz artฤฑลฤฑ hazฤฑrlฤฑฤฤฑnฤฑn da borsalarฤฑ aลaฤฤฑ รงektiฤini belirten Erkan, โBu ลartlar altฤฑnda her ลeyden en รงok etkilenecek bir piyasa olarak riskten kaรงฤฑลa konu oluyoruzโ dedi.







