İngiltere Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) gösterge endeks fiyatlarının artmakta olması sonrası rekabet yasasının potansiyel ihlaline ilişkin olarak endeks sağlayıcılara yönelik soruşturma açtı.
Financial Times’ın haberine göre FCA, endeks sağlayıcıların iş uygulamalarının “gösterge endeks sağlamada rekabetin iyi çalışmıyor olabileceği” endişelerine neden olması sonrası soruşturma açtığını belirtti.
Gösterge endeksler, varlık yöneticileri ve diğer finansal şirketler tarafından endeksleri takip eden fonlar için bir referans ve aktif fon yöneticilerinin performanslarını ölçmek için kullanılıyor.
FCA açıklamasında, “Rekabet problemleri kulanıcıları rekabet seviyesinin üzerinde fiyat ödemelerine neden olabilir ve bu da nihai yatırımcılar için daha yüksek maliyete dönüşebilir” ifadelerini de kullandı.
Dünyanın en büyük hisse senedi endeks sağlayıcısı MSCI, FCA soruşturmasına ilişkin açıklama yapmadı.







