Ermenistan Altyapฤฑ Bakanlฤฑฤฤฑ, Pegasus Havayollarฤฑ’nฤฑn baลkent Erivan’a sefer yapmasฤฑna izin verildiฤini duyurdu.ย T24’รผn haberine gรถre, Ermenistan Bรถlgesel Yรถnetim ve Altyapฤฑ Bakanlฤฑฤฤฑ Sรถzcรผsรผ Sona Harutyunyan, Pegasus Havayollarฤฑ’nฤฑn, baลkent Erivan’a uรงuล izni alabilmek iรงin Ermeni Sivil Havacฤฑlฤฑk Komitesi’ne geรงen hafta yaptฤฑฤฤฑ baลvuruya iliลkin aรงฤฑklamada bulundu.ย Harutyunyan,ย “Pegasus Havayollarฤฑ’na haftada 2 uรงuล yapma izni verildi”ย ifadelerini kullandฤฑ.
“Normalleลme dรถnemi” adฤฑmlarฤฑย
30 Aralฤฑk’ta Ermeni havayolu ลirketi Flyone Armenia, Tรผrk sivil havacฤฑlฤฑk kurumundan haftada 3 kez ฤฐstanbul’a sefer yapmak รผzere izin almฤฑลtฤฑ. Ermenistan ve Tรผrkiyeโdeki havayolu ลirketlerinin karลฤฑlฤฑklฤฑ uรงuล izni baลvurularฤฑ, iki รผlke arasฤฑnda yeni bir normalleลme sรผreci iรงin adฤฑmlarฤฑn atฤฑldฤฑฤฤฑ bir dรถneme denk geliyor.
ฤฐliลkilerde normalleลme sรผrecine girilmesi de ลiddetli รงatฤฑลmalarฤฑn ardฤฑndan Ermenistan gรผรงlerininย 2020 sonundaย Karabaฤโdaki yedi rayondan รงekilip bu bรถlgeleri Azerbaycanโa bฤฑrakmasฤฑnฤฑ izliyor.
Uluslararasฤฑ hukuka gรถre Azerbaycan topraฤฤฑ olan Karabaฤโa Ermenistan askerlerinin girmesini takiben, Tรผrkiye,ย 1993โte Ermenistan ile tรผm sฤฑnฤฑrlarฤฑnฤฑ kapatmฤฑลtฤฑ.ย O dรถnemden sonra iki รผlke arasฤฑnda normalleลmeye dรถnรผk bazฤฑ giriลimler ortaya koyulmuล olsa da bunlar sonuรง vermemiลti.







