Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ, 16 Aralฤฑk’taki faiz kararฤฑna iliลkin Para Politikasฤฑ Kurulu toplantฤฑ รถzetini yayฤฑmladฤฑ.
Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ, toplantฤฑda enflasyonun kฤฑsa dรถnemde, baลtaย dรถviz kurlarฤฑ, emtia fiyatlarฤฑ ve yรถnetilen/yรถnlendirilen fiyatlar olmak รผzere arz ve talep yรถnlรผ รงeลitli unsurlarฤฑn etkisiyle oynak bir seyir izlemesinin beklendiฤini vurguladฤฑ.
Fiyat istikrarฤฑ temel amacฤฑ doฤrultusunda enflasyonda kalฤฑcฤฑ dรผลรผลe iลaret eden gรผรงlรผ gรถstergeler oluลana ve orta vadeli yรผzde 5 hedefine ulaลฤฑncaya kadar elindeki tรผm araรงlarฤฑ kararlฤฑlฤฑkla kullanmaya devam edeceฤini belirtenย TCMB, fiyat istikrarฤฑnฤฑn saฤlanmasฤฑ iรงin, gรผรงlรผ bir politika koordinasyonuyla tรผm paydaลlarฤฑ iรงeren bรผtรผncรผl bir makro politika bileลimine ihtiyaรง bulunduฤunu sรถyledi.
“Para politikasฤฑ duruลu, enflasyon gรถrรผnรผmรผne yรถnelik risklerin kaynaฤฤฑna, kalฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑna ve para politikasฤฑ ile ne รถlรงรผde kontrol altฤฑna alฤฑnabileceฤine dair deฤerlendirmeler dikkate alฤฑnarak, temkinli bir yaklaลฤฑmla enflasyonun kalฤฑcฤฑ olarak dรผลรผrรผlmesi ve fiyat istikrarฤฑ hedefine ulaลฤฑlmasฤฑ odaฤฤฑnda belirlenecektir” diyen Merkez Bankasฤฑ, politika faizinin 100 baz puan indirilerek, arz yรถnlรผ ve para politikasฤฑ etki alanฤฑ dฤฑลฤฑndaki arฤฑzi faktรถrlerin fiyat artฤฑลlarฤฑ รผzerinde oluลturduฤu geรงici etkilerin ima ettiฤi alanฤฑn kullanฤฑmฤฑnฤฑn tamamlanmasฤฑna karar verildiฤini belirtti.







