Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ‘ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, “ihracatรงฤฑ ve ithalatรงฤฑ firmalara kur riskini yรถnetebilmeleri amacฤฑyla vadeliย Dรถvizย satฤฑลฤฑ gerรงekleลtirilecektir. 1 ve 3 ay vadeli olarak gerรงekleลtirilecek TL uzlaลmalฤฑ vadeli dรถviz satฤฑm ihalelerine iliลkin takvim kamuoyuyla ilgili ayrฤฑca paylaลฤฑlacaktฤฑr.” ifadeleri yer aldฤฑ.
Aรงฤฑklamada ลu ifadelere yer verildi:
“ฤฐhracatรงฤฑ ve ithalatรงฤฑ firmalara kur riskini yรถnetebilmeleri amacฤฑyla, Bankamฤฑz nezdinde ihale yoluyla veย Borsaย ฤฐstanbul Vadeli ฤฐลlem ve Opsiyon Piyasasฤฑnda (VฤฐOP) TL uzlaลmalฤฑ vadeli dรถviz satฤฑลฤฑ gerรงekleลtirilecektir.
1 ve 3 ay vadeli olarak gerรงekleลtirilecek TL uzlaลmalฤฑ vadeli dรถviz satฤฑm ihalelerine iliลkin takvim kamuoyu ile ayrฤฑca paylaลฤฑlacak olup firmalar sรถz konusu ihalelere bankalar aracฤฑlฤฑฤฤฑyla katฤฑlฤฑm saฤlayabilecektir.
Ayrฤฑca, ihracatรงฤฑ ve ithalatรงฤฑ firmalar VฤฐOPโta gerรงekleลtirilecek vadeli dรถviz alฤฑm taleplerini bankalar aracฤฑlฤฑฤฤฑyla Dรถviz Piyasalarฤฑ Mรผdรผrlรผฤรผโne iletebilecektir.”







