Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre รinli emlak devi Evergrandeโnin borรง krizi sรผrรผyor. Haftabaลฤฑnda alacaklฤฑlara yapmasฤฑ gereken รถdemeyi gerรงekleลtirmeyen ลirket temerrรผde dรผลรผyor.
Kredi derecelendirme kuruluลu Fitch’ten yapฤฑlan aรงฤฑklamada รin gayrimenkul devi Evergrande ve iลtirakleri Hengda ve Tianji’nin notlarฤฑnฤฑn C’den โsฤฑnฤฑrlฤฑ temerrรผdeโ dรผลรผrรผldรผฤรผ belirtildi.
Bir baลka emlak grubu olan Kaisaโnฤฑn notunu da salฤฑ gรผnรผ 400 milyon dolarlฤฑk dolar cinsi tahvil รถdemesini yapmamasฤฑndan sonra sฤฑnฤฑrlฤฑ temerrรผde dรผลรผren Fitch, bu tahvilin รถdenmemesinin diฤer tahvillerin de temerrรผde dรผลme riskini artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
Kaisa รinli konut geliลtiricileri arasฤฑnda dolar cinsinden tahvil ihraรง eden en bรผyรผk รผรงรผncรผ ลirket konumunda. Kaisaโnฤฑn halihazฤฑrda 11,6 milyar dolarlฤฑk tahvil borcu bulunuyor.
Bu sฤฑrada รin Merkez Bankasฤฑ (PBOC) Baลkanฤฑ Yi Gang, Hong Kong video mesaj yoluyla yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, โAlacaklฤฑlarฤฑn haklarฤฑna yasal รถncelikleri gรถz รถnรผnde bulundurularak saygฤฑ gรถsterilecektirโ dedi.
Yi, Evergrande sorununun bir piyasa olayฤฑ olduฤunu ve piyasa odaklฤฑ bir ลekilde รงรถzรผlmesi gerektiฤini sรถyledi.







