ABD’de bekleyen konut satฤฑลlarฤฑ endeksi, ekimde aylฤฑk bazda yรผzde 7,5 artarak piyasa beklentilerinin oldukรงa รผzerinde yรผkseliล gรถsterdi.
National Association of Realtors (NAR), ekim ayฤฑna iliลkin bekleyen konut satฤฑลlarฤฑ endeksini aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, ABD’de bekleyen konut satฤฑลlarฤฑ endeksi, ekimde aylฤฑk bazda yรผzde 7,5 artarak 125,2 deฤerine yรผkseldi.
Bu dรถnemde toparlanma gรถsteren veriye iliลkin piyasa beklentisi, yรผzde 0,9 artmasฤฑ yรถnรผndeydi. Bekleyen konut satฤฑลlarฤฑ, eylรผlde aylฤฑk bazda yรผzde 2,4 azalmฤฑลtฤฑ.
Satฤฑลlar, ekimde yฤฑllฤฑk bazda ise yรผzde 1,4’lรผk dรผลรผล kaydetti.
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen NAR Baลekonomisti Lawrence Yun, hฤฑzla yรผkselen kiralarฤฑn ve konut kredisi oranlarฤฑnda beklenen artฤฑลฤฑn finansal olarak gรผรงlรผ tรผketicileri konut satฤฑn almaya yรถnlendirdiฤini belirtti.
Konut talebinin hala nispeten yรผksek olduฤuna iลaret eden Yun, gelecek birkaรง ay boyunca konut fiyatlarฤฑnฤฑn daha yavaล bir hฤฑzda artmasฤฑnฤฑn ve konut kredisi oranlarฤฑ arttฤฑkรงa talebin daha ฤฑlฤฑmlฤฑ bir hale gelmesinin beklendiฤini ifade etti.







