Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska, küresel enflasyon endişeleri, gelişmekte olan ülkelerde para politikasında sıkılaşma eğilimleri, zayıf TL ve artan enerji maliyetleri dikkate alındığında, TCMB’nin faiz indirmesine iyi bir açıklama getirmenin kolay olmadığını söyledi.
Dünya gazetesinden Elif Karaca’nın haberine göre Wietoska, erken faiz indirimlerinin, enflasyonun beklenenden çok daha uzun süre yüksek kalacağı risklerini artırdığını söyledi. Küresel ekonomideki belirsizliklere vurgu yapan Wietoska, Fed’in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasıyla birlikte dış kaynaklı baskının artacağının da altını çizdi.
“Günün sonunda Türkiye’nin içerde enflasyonu kontrol altına alması gerekiyor, bu çok önemli bir nokta” yorumunu yapan Wietoska, bankanın Türkiye için yılsonu enflasyon tahmininin yüzde 19,5, TL’nin dolar karşısında yılsonu seviyesi için beklentilerinin ise 9,80 olduğunu ifade etti.







