Cumhurbaลkanฤฑ ve AKP Genel Baลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤanโฤฑn eลi Emine Erdoฤanโฤฑn โAsฤฑrlฤฑk Tariflerle Tรผrk Mutfaฤฤฑโ isimli kitabฤฑnฤฑn basฤฑm ve tanฤฑtฤฑmฤฑ iรงin Kรผltรผr ve Turizm Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn bรผtรงesinden 1 milyon TLโye yakฤฑn para harcandฤฑฤฤฑ ortaya รงฤฑktฤฑ.
Emine Erdoฤan, kitabฤฑn tanฤฑtฤฑm toplantฤฑsฤฑnda gastrodiplomasinin son yฤฑllarda tรผm dillerde yerini aldฤฑฤฤฑna dikkati รงekerek, โLezzet dรผnyasฤฑnda kendini รถn sฤฑralara yerleลtirenlerin, tรผm dรผnyanฤฑn kalplerini kazandฤฑklarฤฑ aลikรขrdฤฑrโ ifadesini kullandฤฑ.
Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤanโฤฑn eลi Emine Erdoฤanโฤฑn โAsฤฑrlฤฑk Tariflerle Tรผrk Mutfaฤฤฑโ kitabฤฑnฤฑn basฤฑmฤฑ iรงin 275 bin TL harcandฤฑฤฤฑ, ฤฐstanbul Cam ve Billur Mรผzesiโnde dรผzenlenen tanฤฑtฤฑm toplantฤฑsฤฑ iรงin de 700 bin TLโlik sรถzleลme imzalandฤฑฤฤฑ รถฤrenildi. Bรถylece kitabฤฑn toplam maliyeti yaklaลฤฑk 1 milyon TLโyi bulmuล oldu.
ฤฐki ayrฤฑ ihale dรผzenlendi
Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ himayesinde, Kรผltรผr ve Turizm Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan yรผrรผtรผlen ve Tรผrkiye Turizm Tanฤฑtฤฑm ve Geliลtirme Ajansฤฑโnca da desteklenen kitap projesi iรงin basฤฑm ve tanฤฑtฤฑma yรถnelik iki ayrฤฑ ihale dรผzenlendi. Kitabฤฑn basฤฑmฤฑ iรงin yapฤฑlan ihale Kรผtรผphaneler ve Yayฤฑmlar Genel Mรผdรผrlรผฤรผโnce 3 Haziran 2021 tarihinde pazarlฤฑk yรถntemi ile gerรงekleลtirildi. Bakanlฤฑk, รผรง matbaa firmasฤฑnฤฑn teklif verdiฤi ihale sonucunda 8 Temmuzโda Ofset Filmcilik ve Matbaacฤฑlฤฑk isimli ลirket ile 275 bin TLโlik sรถzleลme imzaladฤฑ. Genel Mรผdรผrlรผk, 27 Aฤustosโta da tanฤฑtฤฑm organizasyonuna yรถnelik bir ihale aรงtฤฑ. Yine aynฤฑ ลekilde pazarlฤฑk yรถnteminin kullanฤฑldฤฑฤฤฑ ihalenin yaklaลฤฑk maliyeti 789 bin 250 TL olarak hesaplandฤฑ. ฤฐhale sonucunda 1 Eylรผlโde Pera Etkinlik isimli ลirketle 700 bin TLโlik sรถzleลme imzalandฤฑ.
Emine Erdoฤan gastrodiplomasiye vurgu yaptฤฑ
ฤฐhalenin ardฤฑndan kitabฤฑn tanฤฑtฤฑmฤฑ 4 Eylรผl gรผnรผ ฤฐstanbul Cam ve Billur Mรผzesiโnde dรผzenlenen toplantฤฑ ile yapฤฑldฤฑ. Toplantฤฑda konuลan Emine Erdoฤan, birbirinden deฤerli ลefler ve akademisyenlerin รงok titiz bir รงalฤฑลma yรผrรผttรผklerini, zengin mutfak kรผltรผrรผnรผn hak ettiฤi yeri bulmasฤฑ iรงin bรผyรผk รถzveri gรถsterdiklerini belirterek, projeyi yรผrรผten Kรผltรผr ve Turizm Bakanlฤฑฤฤฑna, destek veren Tรผrkiye Turizm ve Tanฤฑtฤฑm Geliลtirme Ajansฤฑna (TGA) teลekkรผrlerini sundu. Emine Erdoฤan, ayrฤฑca gastrodiplomasinin son yฤฑllarda tรผm dillerde yerini aldฤฑฤฤฑna dikkati รงekerek, โLezzet dรผnyasฤฑnda kendini รถn sฤฑralara yerleลtirenlerin, tรผm dรผnyanฤฑn kalplerini kazandฤฑklarฤฑ aลikรขrdฤฑrโ ifadesini kullandฤฑ.
Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ, prestij kitap olarak basacak
Prof. Dr. Mehmet รz, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Gรผnay Kut, Doรง. Dr. รzge Samancฤฑ ve Dr. Gรถnรผl Paksoy danฤฑลmanlฤฑฤฤฑnda hazฤฑrlanan kitapla ilgili bakanlฤฑktan yapฤฑlan aรงฤฑklamada ise asฤฑrlฤฑk geleneksel tariflerin aslฤฑna uygun reรงeteleri kayฤฑt altฤฑna alฤฑnarak gelecek nesillere aktarฤฑlmasฤฑ hedeflendiฤi belirtildi. โAsฤฑrlฤฑk Tariflerle Tรผrk Mutfaฤฤฑโ kitabฤฑ, uluslararasฤฑ รผst dรผzey tanฤฑtฤฑm kapsamฤฑnda Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ yayฤฑnlarฤฑndan prestij kitap olarak basฤฑlacak. Aynฤฑ zamanda Kรผltรผr ve Turizm Bakanlฤฑฤฤฑ yayฤฑnlarฤฑndan Tรผrkรงe basฤฑlacak kitap, Ekim 2021 itibarฤฑyla kitabevlerinde satฤฑลa sunulacak.







