Almanya’nฤฑn DAX Endeksi 1988 yฤฑlฤฑnda start almasฤฑndan bu yana en bรผyรผk dรผzenlemeye imza attฤฑ.
DAXโฤฑn รผye sayฤฑsฤฑnฤฑ 30โdan 40โa รงฤฑkarma kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan, Alman otomobil รผreticisi Porsche ve spor giyim markasฤฑ Puma, รผlkenin รถnde gelen DAX Endeksiโne dรขhil oldu.
Diฤer yeni รผyeler arasฤฑnda, uรงak รผreticisi Airbus ve online moda perakendecisi Zalando da yer alฤฑyor.
Gerรงekleลen reform ile ลirketlerin รผyeler arasฤฑna girebilmesi iรงin iki yฤฑl boyunca kรขrlฤฑ olduklarฤฑnฤฑ gรถstermeleri yรถnรผnde dรผzenleme getirildi. Deฤiลikliklerin 20 Eylรผl 2021 tarihinde yรผrรผrlรผฤe gireceฤi aรงฤฑklandฤฑ.
Piyasa yorumcularฤฑ, daha bรผyรผk bir endeksin, yatฤฑrฤฑmcฤฑlar iรงin daha fazla รงeลitlilik ve potansiyel olarak daha fazla istikrar anlamฤฑna geldiฤini sรถylerken, reform planฤฑnฤฑn arkasฤฑnda Wirecard AG skandalฤฑnฤฑn olduฤu belirtildi.







