Dรผnyanฤฑn en bรผyรผk รงip imalatรงฤฑsฤฑ Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, รงip fiyatlarฤฑna yรผzde 20โye varan oranlarda artฤฑrma kararฤฑ aldฤฑ.
Wall Street Journalโฤฑn konuya yakฤฑn kaynaklara dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ habere gรถre, ลirket en geliลmiล รงiplerinin fiyatlarฤฑna yaklaลฤฑk yรผzde 10 zam, otomobil รผreticileri gibi mรผลterilerin kullandฤฑฤฤฑ daha az geliลmiล รงiplerin fiyatlarฤฑnaysa yaklaลฤฑk yรผzde 20 zam yapmayฤฑ planlฤฑyor.
ELEKTRONฤฐK รRรN FฤฐYATLARINA YANSIYACAK
Zamlarฤฑn bu yฤฑl sonu ya da gelecek yฤฑl yรผrรผrlรผฤe girmesi bekleniyor. Bu zamlar neticesinde mรผลteriler elektronik รผrรผnlere daha fazla para รถdemek durumunda kalacaklar.
Kรผresel yarฤฑ iletken รงip kฤฑtlฤฑฤฤฑ nedeniyle imalat faaliyetlerinde bรผyรผk gecikmeler yaลanmฤฑล, otomobil imalatรงฤฑlarฤฑ รผretimi azaltmฤฑลlar, elektronik eลya imalatรงฤฑlarฤฑysa corona virรผsรผ salgฤฑnฤฑ sฤฑrasฤฑnda akฤฑllฤฑ telefon, TV ve oyun konsollarฤฑna artan talebi karลฤฑlamakta gรผรงlรผk รงekmiลlerdi.







