Alman araลtฤฑrma ลirketi GfKโnฤฑn tรผketici iklimi รงalฤฑลmasฤฑ verilerine gรถre, Almanya’da eylรผl ayฤฑ iรงin tรผketici gรผveni, aฤustos ayฤฑndaki negatif 0,4 puandan, negatif 1,2 puana geriledi. Piyasa beklentisi endeksin negatif 0,7 puana gerilemesi yรถnรผndeydi.
GfK verileri, Almanya’nฤฑn ekonomik gรถrรผnรผmรผnรผn COVID-19 virรผsรผnรผn daha bulaลฤฑcฤฑ varyantฤฑnฤฑn getirdiฤi tedbirlerin sฤฑkฤฑlaลtฤฑrฤฑlmasฤฑ ve yeni belirsizlikler etkisiyle 0,3 puanlฤฑk dรผลรผล beklentisini aลtฤฑ ve 0,8 puan azaldฤฑ.
Diฤer yandan gelir beklentisi endeksi aylฤฑk 16,2 puan dรผลรผลle negatif 12,8 puana, tรผketim eฤilimi ise yฤฑllฤฑk 28,9 puana geriledi.
GfL tรผketici uzmanฤฑ Rolf Buerkl, โFiyalar yฤฑlฤฑn ortasฤฑndan beri girdiฤi artฤฑล trendini sรผrdรผrรผyor. Bu da รผketici gรผveninde bir sarsฤฑlmaya yol aรงtฤฑโ dedi.







