Memurlarฤฑn maaล ve memur emeklisinin aylฤฑklarฤฑna gelecek iki yฤฑlda yapฤฑlacak zam miktarฤฑnฤฑn belirleneceฤi 6. Dรถnem Toplu Sรถzleลme gรถrรผลmelerinde, 2 Aฤustos’ta baลlayan sรผreรง devam ediyor.
Gรถrรผลmelerin geride kalan bรถlรผmรผnde Memur-Sen ve Tรผrkiye Kamu-Sen’in taban aylฤฑฤa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yรผzde 21, 2023’te yรผzde 17, iki yฤฑlda yรผzde 6 refah payฤฑ artฤฑลฤฑ talebine karลฤฑlฤฑk, hรผkรผmet, 2022’nin ilk altฤฑ ayฤฑnda yรผzde 5, ikinci altฤฑ ayฤฑnda yรผzde 6, 2023’รผn ilk ve ikinci altฤฑ aylarฤฑnda yรผzde 6+6 ve enflasyon farklarฤฑ teklifinde bulunmuลtu.
Hรผkรผmetin bu teklifini yetersiz bulun memur sendikalarฤฑnฤฑn yeni teklif beklentileri sรผrรผyor. Bir yandan hรผkรผmetten yeni zam teklifi bekleyen sendikalar, diฤer yandan sรถzleลmenin tamamฤฑna ve hizmet kollarฤฑna dair mรผzakerelere de ara vermeden devam ediyor.
Bu kapsamda, รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanlฤฑฤฤฑndaki gรถrรผลmelerin bugรผnkรผ bรถlรผmรผnde, รถncelikle kamu gรถrevlilerinin tamamฤฑnฤฑ ilgilendiren ve 11 hizmet koluna iliลkin taleplerin son deฤerlendirmesi yapฤฑlacak. Bu toplantฤฑnฤฑn hemen ardฤฑndan ise sรถzleลme gรถrรผลmelerinin en kritik ayaฤฤฑ olan maaล artฤฑลlarฤฑnฤฑn gรถrรผลรผlmesi ve hรผkรผmetin yeni zam teklifini sendikalara sunmasฤฑ bekleniyor.
– Anlaลma saฤlanamazsa kararฤฑ Hakem Kurulu verecek
รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanlฤฑฤฤฑnda 2 Aฤustos’taki ilk toplantฤฑyla resmi olarak baลlayan 6. Dรถnem Toplu Sรถzleลme gรถrรผลmelerinde mรผzakere sรผreci, belirlenen yasal takvim gereฤi yarฤฑn akลam itibarฤฑyla sona erecek.
Taraflar arasฤฑnda bu sรผreye kadar anlaลma saฤlanamamasฤฑ halinde, sรถzleลme gรถrรผลmelerinde Kamu Gรถrevlileri Hakem Kurulu sรผreci baลlayacak. 11 kiลinden oluลa Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisine 2022 ve 2023 yฤฑllarฤฑnda yapฤฑlacak zamma dair nihai kararฤฑ aฤustos ayฤฑ iรงerisinde verecek.







