Cengiz Holding ve รzaltฤฑn Holding iล birliฤiyle tamamen Tรผrk mรผhendisler tarafฤฑndan yapฤฑlan projede toplam kurulu gรผรง 590 megavata ulaลtฤฑ.
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen Cengiz Holding Enerji Grup Baลkanฤฑ Ahmet Cengiz, Tรผrkiye’nin ilk ve dรผnyanฤฑn en bรผyรผk ikinci hibrit santralini รผlke ekonomisine kazandฤฑrฤฑlmasฤฑndan bรผyรผk gurur duyduklarฤฑnฤฑ belirterek, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Dรผnyada olduฤu gibi Tรผrkiye’de de yenilenebilir ve รงevreci enerji kaynaklarฤฑ, yeni yatฤฑrฤฑm planlarฤฑ arasฤฑnda รถnceliฤi almaya baลladฤฑ. Biz de grup olarak รถnรผmรผzdeki dรถnemde yenilenebilir enerji kaynaklarฤฑna yoฤunlaลacaฤฤฑz. Kฤฑsa dรถnemde hibrit enerji santralleri sayฤฑmฤฑzฤฑ artฤฑrmak istiyoruz. Bingรถl’de enerji yatฤฑrฤฑmlarฤฑna 2011’de, Aลaฤฤฑ Kalekรถy Barajฤฑ ve HES Projesi’ne ise 2016’da baลladฤฑk. Yaklaลฤฑk 3,5 yฤฑlda bu yatฤฑrฤฑmฤฑ tamamlayarak รผlke ekonomisine kazandฤฑrdฤฑk. Bu proje, 500 megavat kurulu gรผcรผyle Tรผrkiye’nin รถzel sektรถr tarafฤฑndan yapฤฑlan 6’ncฤฑ bรผyรผk barajฤฑ. Eklediฤimiz 80 megavatlฤฑk gรผneล enerji santraliyle buradan 400 bin hanenin yฤฑllฤฑk tรผketimini karลฤฑlayabilecek elektriฤi รผreteceฤiz.”







