Avrupa Birliฤi Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile รผyelik mรผzakerelerine baลlayacak. Bu hafta kesinleลmesi beklenen kararฤฑn oybirliฤi ile alฤฑndฤฑฤฤฑ belirtiliyor.
ฤฐki Batฤฑ Balkan รผlkesi ile gรถrรผลmelerin baลlamasฤฑna yรถnelik en yoฤun itirazlar Fransa, Hollanda ve Yunanistan’dan geliyordu. Fransa ve Hollanda, demokrasi ve yolsuzlukla mรผcadeleye iliลkin iki รผlkenin sicili konusunda ลรผphelerini dile getirirken Yunanistan’ฤฑn gerekรงesi ise Arnavutluk’taki azฤฑnlฤฑklara iliลkin dรผzenlemelerdi.
Arnavutluk’taki ulusal azฤฑnlฤฑklarฤฑn korunmasฤฑna iliลkin son taslakta daha gรผรงlรผ bir dil kullanฤฑlmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Yunanistan’ฤฑn gรถrรผลmelere onay verdiฤi belirtiliyor. Hiรงbir รผlke itiraz etmezse kararฤฑn resmi olarak hafta ortasฤฑnda aรงฤฑklanmasฤฑ bekleniyor.







