"AB ilişkileri risk primimize  olumlu yansıyacak"

"AB ilişkileri risk primimize olumlu yansıyacak"

Şimşek, AB ile asıl önemli olanın ilişkilerin canlanması olduğunu ve bu canlanmanın da Türkiye'nin risk primine olumlu yansıyacağını söyledi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği ile açılacak olan "Ekonomik ve Parasal Politika" başlıklı 17. faslın yatırımlar ve refah artışı açısından önemli olduğunu ancak asıl olanın AB ile ilişkilerin canlanması olduğunu belirterek bunun da Türkiye'nin risk primine olumlu yansıyacağını söyledi.

Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı öncesinde AB ile Müzakere Heyeti'nde yer alan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın Brüksel'de düzenlediği ve TV'den canlı yayımlanan basın toplantıda konuşan Şimşek, "Bu fasıl (17) için Türkiye'nin önemli bir eksiği yok, kapanış kriterleri olarak verilenler gerçekleştirileceğimiz konular" dedi.

"Bu fasıl (17) yatırım ve kalıcı refah artışı için önemli" diyen Şimşek "Ama asıl olan ilişkilerin canlanmasıdır" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.